Izvor:
16.07.2017 u 21:28
0

ASTRONAUT KOJI JE HODAO MESECOM: Čovek će na Marsu biti kroz ČETVRT VEKA!

Fondacija američkog astronauta Baza Oldrina koji je pre 48 godina sleteo na Mesec, priredila je, s njim na čelu, gala večeru u Svemirskom centru Kenedi na Floridi i prikupila 190.000 dolara za promociju letova u svemir.

Na prvoj od tri večere koje će biti priređene povodom pola veka od sletanja na Mesec, bila su još trojica od ukupno 12 astronauta koji su hodali Mesecom, takođe tokom misija "Apolo" – Volt Kaningem, Majkl Kolins i Harison Šmit.

Oldrin koji je, zajedno s Nilom Armstrongom, sleteo na Mesec 20. jula 1969. godine, veruje da će astronauti na Mars do 2040. godine, a to smatra i NASA.

On je međutim na večeri u subotu upozorio da sadašnji programi istraživanja svemira "gutaju i svaku mrvu iz budžeta, što se mora smanjiti da bismo ikada otišli bilo kud".

Osnivač kompanije "Amazon" i kompanije za letove u svemir "Blu oridžin", Džef Bezos, prvi dobitnik novouvedene nagrade Oldrinove fondacije, rekao je da je "milijardu ljudi u Sunčevom sistemu, a ono što nas sprečava da učinimo sledeći korak, jeste što je to đavolski skupo", i najavio da će za letove u svemir pokloni sve prihode od lutrije "Amazona".Oldrin, rođen 1930. godine, drugi je čovek koji je hodao Mesecom posle Armstronga. Posle penzionisanja osnovao je kompaniju za projektovanje raketa, a piše i naučnofantastična dela.

izvor: blic.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter