Izvor:
25.07.2017 u 21:33
0

OTKRIVEN RASPORED: Čeka se lansiranje privatnih svemirskih brodova za 2018.

Američka svemirska agencija NASA i kompanije “Boing” i “SpejsX” razvijaju komercijalne brodove i čekaju na testiranje leta – u nekim slučajevima taj datum je manje od godinu dana daleko.

NASA je 20. jula objavila “poslednje javne podatke” sa testiranja letova “Boingovog” CST-100 Starlajner i Kru Dregon firme “SpejsX”. Od obe kompanije se zahteva da prvi let obave bez posade, a nakon toga sa astronautima.

Prema rasporedu, “SpejsX” je najavio da će testirati let bez posade u februaru 2018, a sa posadom u junu 2018. “Boing” će testirati let bez posade u junu 2018, a sa astronautima u avgustu 2018.

Ilon Mask, izvršni direktor “SpejsX-a” izrazio je svoje uverenje da će ovaj raspored biti ispoštovan.

– Naš primarni fokus je na letelici “Dregon 2” (Kru Dregon). Takođe, da ispratimo raspored i dovezemo posadu na stanicu, kako smo obećali NASA-i sredinom sledeće godine. To će biti veoma uzbudljivo – istakao je Mask.

I “Boing” smatra da će moći da isprati raspored.

– Mi smo sada u sred veoma agresivnog programa testiranja – rekao je Kris Ferguson, direktor posade “Starlajnera”.

Ferguson je ranije rekao da se raspored “Boinga” nije promenio od juna.

– Imamo izazove, moramo se izboriti s njima – naveo je on.

Izvor/blic.rs

Foto/ arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter