Izvor:
24.09.2017 u 14:14
0

KAKO DA VRATITE IZGUBLJENE DATOTEKE!

Premeštanje pojedinačnih datoteka ili čitavih foldera može da zakaže iz brojnih razloga. Evo kako možete da pokušate da vratite datoteke koje ste izgubili nespretnim prenosom preko cut/paste funkcija.

Jedan od primera je premeštanje 75GB datoteka iz foldera A u folder B. Prenos je propao i u folderu B nalazi se samo 25GB, dok folder A više ne sadrži ništa. Pogled na kapacitet hard diska prikazaće da je ostao isti, a ne manji za 50GB – što znači da su datoteke i dalje tu negde!

Za početak ne treba paničiti jer postoji verovatnoća da izvršite pretragu i pregled datoteka pomoću njihovih imena.

Još jedna opcija je i otvaranje Start menija i pokretanje Run funkcije. Sve što treba da uradite jeste da u novootvoreni Run prozor ukucate %temp% i pritisnete Enter na tastaruti, čime ćete otvoriti privremeno smeštene datoteke. Postoji verovatnoća da su neki folderi sakriveni i da ih treba prikazati odlaskom na Tools > Folder Options > View, gde ćete označiti Show hidden files u okviru Explorera.

Ako ni to nije upalilo, treba pokušati s nekim od alata koje preporučuje Tech Advisor: Active@ UNDELETE 12, Recuva, ili FreeUndelete.

B92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter