Izvor:
25.09.2017 u 15:18
0

LJUDSKO NASELJE NA MESECU? Naučnik tvrdi da će se ovo ostvariti ranije nego što mislimo! (VIDEO)

Za nešto više od jedne decenije mali broj ljudi živeće na Mesecu dok će im se u sledećih deset godina pridružiti stotinak ljudi, tvrdi naučnik Evropske svemirske agencije Bernard Foing.

On tvrdi da će naučnici, tehničari i inženjeri biti prvi koji će zvanično Zemljin satelit nazvati domom. Do 2040. godine broj stanovnika popeće se na 100.

"U 2050. godini moglo bi da ih bude hiljadu i više. Naravno može se pretpostaviti i postojanje porodica“, rekao je Foing.

"Takođe postoji mogućnost da imate decu rođenu na Mesecu“, dodao je.

Foing je na održanom evropskom kongresu govorio o planu Evropske svemirske agencije da na Mesecu stvore naselje. Plan je predstavljen prošle godine na simpozijumu posvećenom putovanjima u svemir. Selo će biti baza nauke, biznisa, pa čak i turizma, naveo je generalni direktor agencije Jan Vorner.

Oni koji budu nastanili novu teritoriju moraće sami da se snalaze za opstanak, pa tako, pre svega, od materijala koje im je na raspolaganju sami izgrade sebi sklonište.

Vulkansko kamenje bi u kombinaciji sa 3D crtežima moglo da bude od pomoći, ističe fizičar Vidvuds Beldavs sa Univerziteta u Letoniji, a da bi se dobila voda, led iz stena mora biti otopljen.

Da bi se to uopšte dogodilo, potrebno je da se uključi više ljudi.

"To je sve frustrirajuće, još uvek nemamo zainteresovane koji bi vodili projekat", rekao je Beldavs.

Mnogi naučnici su uzbunjeni mogućnošću da projekat bude sproveden, ali ima onih koji upozoravaju da, sve i da uspe, takav život će biti težak.

Izvor:b92.net
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter