REKORD: Evo koliko ljudi dnevno poseti Instagram!

Još jedna društvena mrežama velikim koracima grabi prema milijardi korisnika

Iz Instagrama su juče objavili da je broj aktivnih mesečnih korisnika dosegao brojku od 800 miliona, dok je broj dnevnih korisnika čak 500 miliona.

To znači da je Instagram za manje od deset meseci dobio 200 miliona novih mesečno aktivnih korisnika jer su se sa 700 miliona korisnika pohvalili u aprilu ove godine, a samo četiri meseca pre toga broj korisnika iznosio je 600 miliona. 

Ako se ovakav rast nastavi i dalje, već sledeće godine možemo očekivati da će broj korisnika dostići milijardu - zvuči neverovatno kako je Mark Zakerberg pre nešto više od pet godina ovu kompaniju platio milijardu dolara jer, iako se tada ta cifra nekima činila prevelikom, danas je jasno da je reč o genijalnom i vizionarskom potezu.

Inače, osim rasta broja korisnika, iz Instagrama su se pohvalili i sa rastom broja oglašivača - dok je pre samo pola godina ova mreža imala milion oglašivača, sada ih ima čak dva miliona te su većina novih oglašivača male i srednje kompanije.

Od ostalih zanimljivih noviteta treba pomenuti i da je vreme koje korisnici provode gledajući video snimke na Instagramu povećano za 80 odsto u odnosu na godinu ranije, a objavljuju i četiri puta više video zapisa u odnosu na prošlu godinu.

Dok su ovo odlične brojke za sve koji ulažu u Instagram kao platformu, odnosno za sve investitore Fejsbuka, na "Tech Cruncheu" kažu da su cifre prilično obeshrabrujuće za Snepčet. Naime, Instagram je kopirao neke od opcija Snepčeta, uključujući i popularne "Stories"

I dok korisnici objavljuju sve više priča na Instagramu, na Snepčetu je zabeležen velik pad broja objava priča, što se odrazilo i na cenu akcije koja je u padu već neko vreme.

Izvor: Zimo.dnevnik.hr
Foto: Instagram

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality