Izvor:
27.09.2017 u 18:05
0

Twitter testira povećanje broja karaktera u poruci na 280!

Društvena mreža "Twitter" saopštila je da trenutno kod manjeg broja korisnika testira povećanje broja dozvoljenih karaktera u jednoj poruci sa 140 na 280 kako bi se oni "lakše izrazili".

Trenutno ograničenje je "izvor velikih frustracija" za pojedine korisnike, objavila je kompanija u svom blogu. Firma ostvaruje spor rast, pa bi ova promena mogla da bude jedan od načina da proširi svoj uticaj i privuče nove korisnike prenose strani mediji.

-Pokušavate da uklopite misli u jedan `tvit` – svima nam se to desilo i nije lako.

Osim toga veći broj dozvoljenih kraktera testira se na svim jezicima, osim na japanskom, kineskom i korejskom, jer u tim jezicima može da se prenese više informacija jednim znakom.

-Shvatamo da ste emotivno vezani za 140 karaktera, pošto mnogi od vas tvituju godinama – i mi to osećamo. Ali isprobali smo ovo, videli smo snagu koju će doneti i dopalo nam se ovo i dalje sažeto ograničenje, rekla je Rosenova. Osnivač "Twittera"

Džek Dorsi je jedan od prvih koji su isprobali novo ograničenje. On je napisao da je ovo "mala promjena, ali veliki korak" za ovu društvenu mrežu.

Izvor: Happytv.rs/Nezavisne.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter