Izvor:
09.10.2017 u 14:29
0

Kako saznati je li poruka preko Gmaila pročitana?

Uz pomoć proširenja za web preglednike Chrome i Opera možete pratiti kad je e-pošta koju ste poslali Gmailom otvorena i pročitana.

U aplikaciji WhatsApp jednostavno je znati kad je netko video vašu poruku: pojave se dve plave kvačice uz nju. Zašto i e-pošta nema takvu značajnost kako bi mogli znati kad je neko otvorio i pročitao e-mail koji smo poslali?

U Gmailu je to moguće, uz pomoć proširenja (ekstenzije) nazvanog MailTrack. Možete ga pronaći u trgovini online Chrome Web Store, ali osim za Googleov web preglednik dostupan je i za Operu.

Uz plaćeno, postoji i besplatno izdanje koje nudi neograničeno praćenje, ali dodaje potpis u vašu e-poštu po kojem primatelji mogu znati kako koristite alat za praćenje. Ako vam to ne smeta, isprobajte prvo besplatnu verziju pre nego što se odlučite za plaćanje.

U Operi MailTrack je moguće povezati s Gmailom i aplikacijom Google Apps for Work. Ne dodaje ništa više od vizualnog pokazatelja u vidu dvostruke zelene kvačice kojom su označeni pročitani mailovi.

Na žalost, MailTrack ne radi baš uvek.

Ukoliko želite uključiti praćenje konkretne e-pošte, u prozoru za sastavljanje poruke kliknite na dugme za praćenje. Pošaljite e-mail i potom otvorite mapu s poslanom poštom. Proverite jesu li se pojavile dve zelene kvačice. Obavesti o pročitanoj pošti u stvarnom vremenu pomoći će vam slati e-poštu s dodatnim informacijama odmah u situacijama kad je to potrebno i skratiti vreme čekanja.

Kao i s drugim proširenjima, moraćete dati dozvolu za čitanje, slanje, brisanje i upravljanje vašom e-poštom. Istina, verojatno to nije zgodno koristiti za privatnu i većinu službene pošte. Ali, može dobro poslužiti za korisničke račune pri Gmailu namenjene za specifične svrhe.

Imajte na umu kako MailTrack neće uvek dobro raditi. Kako poveznice prati koristeći HTML, ne može pratiti isključivo tekstualnu e-poštu.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter