Izvor:
09.11.2017 u 19:28
0

VOŽNJA ISPOD OBLAKA: Leteći taksi već u 2020!

Uber u suradnji s NASA učestvuje u zajedničkom poduhvatu javnog i privatnog sektora u razvijanju softwarea koji će ta kompanija koristiti kako bi upravljala "letećim taxi" rutama koje bi mogle funkcionisati kao usluge koje taj servis već pruža na tlu, prenose mediji.

Uber je u sredu rekao da je reč o prvom službenom ugovoru koji je NASA potpisala, a koji pokriva niske letove, a ne one izvan atmosfere.

NASA takve ugovore koristi kako bi razvijala rakete od kasnih 50-ih godina prošlog veka.

Šef Ubera za razvoj proizvoda Džef Holden rekao je da će Uber 2020. u Los Anđelesu početi testirati leteće taxije za četiri osobe koji će se kretati brzinom od oko 322 kilometara na sat, što će biti drugo testno tržište nakon Dalasa i obližnjeg grada Fort Vorta.

Uber širom sveta vodi bitke oko zakona i regulacija otkad je početkom ove decenije krenuo sa svojom taxi aplikacijom, što uključuje i London gde se žali protiv odluke o oduzimanju dozvole iz bezbjednosnih razloga.

Holden je najnovije planove Ubera oko letećih taxija predstavio na internetskoj konferenciji u Lisabonu na kojoj je naglasio da rade na dobijanju odobrenja od avio regulatora pre nego što pokrenu takve usluge.

Nezavisne novine
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter