Izvor:
16.11.2017 u 20:00
0

PROBAJTE: Evo kako možete da pojačate signal vašeg Wi-Fi rutera! (VIDEO)

Naučnici sa Univerziteta Dartmut, u Nju Hempširu, otkrili su da reflektori 3D signala, napravljeni od tankih slojeva metala i plastike, umnogome pojačavaju signal Wi-Fi rutera, piše EurekAlert.

Njihovi eksperimenti utemeljeni su na principu upotrebe aluminijumske folije za preusmeravanje signala od zidova i drugih ometača. Tim naučnika je analizirao signal i proizveo sopstveni specijalni reflektor koji optimizuje signal unutar test-sobe.

Sve podatke su uneli u program za štampu WiPrint i dizajnirali optimalni plastični reflektor, koristeći 3D štampač, koji su, na kraju, pokrili aluminijumskom folijom.

Ovo rešenje omogućiće pojačavanje signala tamo gde je to potrebno. Jačina signala će, pomoću njega, moći i da se smanji tamo gde ga ne želimo, kao naprimer kod komšija.

Druga sjajna stvar kod aluminijumskih reflektora je njihova cena. Za izradu jednog nije potrebno više od 35 dolara, što je znatno niža cena od dostupnih antena za pojačavanje signala.

Vesti online
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter