Izvor:
05.07.2016 u 23:16
0

VEOMA KORISNA APLIKACIJA: Sada možete svoj telefon da pretvorite u detektor laži

Tehnološka kompanija „Nuralodžiks“ razvija detektor laži na pametnim telefonima koji bi mogli da koriste roditelji, nastavnici i osobe koje traže partnera.

Aplikacija Transdermal Optical Imaging meri protok krvi u licu i na taj način određuje da li osoba govori istinu. Idejni tvorci poručuju da bi aplikaciju mogle da koriste osobe koje izlaze na ljubavne sastanke, da bi procenile da li je neko zaista zainteresovan za njih.

Takođe, roditelji bi mogli da iskoriste aplikaciju kada sumnjaju u iskrenost svoje dece, kao i nastavnici u rešavanju nekog problema.

Delo start-ap komapanije „Nuralodžiks“ (NuraLogix), aplikacija Transdermal Optical Imaging koristi pretpostavku da različite ljudske emocije uzrokuju različite protoke krvi u licu, nad kojima nemamo kontrolu. Ti obrasci menjaju se u skladu sa tim da li govorimo istinu ili ne.

Nakon što fotografišemo osobu pametnim telefonom, softver će se aktivirati i uočiti promene u boji kože i uporediti ih sa standardizovanim rezultatima.

Prošlogodišnja studija otkrila je da postoji direktna veza između ljutnje i povećanog protoka krvi i crvenila, dok se tuga prikazuje kroz suprotne obrasce.

Izvor: RTS
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter