Izvor:
26.11.2017 u 21:43
0

PROVERITE ODMAH: Evo kako da znate da li se neko prikačio na vašu WI-FI mrežu!

Ukoliko je vaša mreža osigurana tajnom lozinkom, izvršene su provere s provajderom i sve je u redu s njihove strane, a internet veza je i dalje spora ili primećujete neke druge čudne stvari na računaru, vreme je da testirate broj korisnika koji koristi vašu mrežu.

Kako danas sve više nas koristi bežični prenos signala sve je više i onih koji pokušavaju "upasti" i na osigurane i na slobodne Wi-Fi mreže i koriste internet besplatno.

Ko je na mojoj Wi-Fi vezi (Who is on my WiFi) je jednostavan program za detekciju korisnika prikačenih na neku bežičnu konekciju.

Nakon instalacije i pokretanja dobićete osnovno objašnjenje o načinu korištenja aplikacije, kao i opciju da skenirate svoju mrežu. Tada se pojavljuje tabela sa svim priključenim uređajima. Tu se vidi MAC adresa, kao i lokalna IP adresa.

Ukoliko imate puno povezanih uređaja, najlakši način za identifikujete je da isključujete jedan po jedan i po ponovnom uključivanju označite ih kao "poznate" ili nekim posebnim imenom

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter