APPLE ZA SVAČIJI UKUS: Uskoro stiže najmanji iPhone!

 

Prema izveštaju iz Kine, Apple ne namerava odustati od najmanjeg iPhonea, 4-inčnog modela SEkoji je namenjen korisnicima koji žele moćan telefon, ali su im modeli s ekranima od 5 ili 6 inča preveliki.

Prvu generaciju SE-a Apple je predstavio u martu prošle godine, a njegovog naslednika možemo očekivati početkom sledeće godine.

Što se dizajna ovog uređaja tiče, u Appleu verovatno neće previše eksperimentisati te bi takođe trebao da ima ekran dijagonale 4 inča, a ovo će biti jedini novi model iPhonea koji će imati izlaz od 3,5 mm za slušalice. Najveća nadogradnja, naravno, biće ispod haube te će SE 2 pokretati Appleov A10 Fusion čip, imaće 2 GB RAM-a i do 128 GB memorije (od osnovnog modela možemo očekivati 32 ili 64 GB memorije). Od ostalih do sada objavljenih glasina o iPhoneu SE 2 treba izdvojiti i prednju kameru rezolucije 12 MP, prednju 5 MP kameru te bateriju kapaciteta 1700 mAh. 

Ako su dosadašnje glasine vezane uz telefone koje će Apple predstaviti sledeće godine istinite, to znači kako će kompanija u svojoj ponudi imati telefone s dijagonalama ekrana od 4 do čak 6,5 inča, što je velika razlika u odnosu na razdoblje pre iPhonea 6/6 Plus kada je Apple tvrdoglavo odbijao predstaviti modele s ekranima većima od 3,5, odnosno 4 inča, uprkos velikoj potražnji tržišta, odnosno korisnika.

 

Izvor; kolektiv.me
Foto: Twitter/Justine Ezarik

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV