GOOGLOVA INOVACIJA: Nova aplikacija koja meri sve što troši previše interneta na vašem telefonu!

Google je predstavio mobilnu aplikaciju čiji je zadatak da zaustavi nenadgledanu potrošnju prenosa podataka.

Aplikacija Datally pokazuje korisnicima koje aplikacije u pozadini crpe najveću količinu mobilnih podataka, i predlaže obližnje Wi-Fi mreže na koje (ako želite) možete da se povežete. 

Na vrhu ekrana u aplikaciji nalazi se veliko dugme kojim možete da prekinete sav prenos podataka, što znači da podatke može da koristi isključivo aplikacija koju trenutno koristite. Ako želite da budu aktivne samo određene aplikacije, Datally može i to. 

Ako ste iskusni korisnik Androida, Datally vam se može učiniti kao beskorisna aplikacija jer je sav saobrađaj moguće pratiti putem skrivene funkcije u postavkama telefona. 

S druge strane, za nekoga ko ne zna sve tajne Googleovog operativnog sistema, Datally će biti nezaobilazni alat. Kao samostalna aplikacija, on je takođe praktičniji u svakodnevnom korišćenju. 

Datally je deo Googleve incijative 'Next Billion Users' (Sledećih milijardu korisnika) koja pokušava da učini Googlove proizvode zemljama s ograničenom pokrivenošću mobilnog saobraćaja. Upravo zato se ova inicijativa fokusira na male i korisne aplikacije. 

 

B92.net
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost