parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

JOŠ SIGURNIJI I STABILNIJI: Stigao je novi Google Chrome 63!

 

Google Chrome i dalje je najpopularniji internetski preglednik na svetu i kao takav ima nepisanu obvezu konstantno producirati nove funkcije i nova izdanja.

Google, naravno, čini upravo to, stoga je u produkciju pustio novu verziju Google Chrome 63, koja je dostupna za sve korisnike Microsoftovih Windowsa, Appleova macOS-a ili neke od brojnih distribucija operativnog sustava Linux.

Uz neizbežna poboljšanja koja se tiču sigurnosti i stabilnosti samog mrežnog pretraživača  novi Google Chrome ovom je nadogradnjom uglavnom orjentisan na naprednie korisnike.

Web-developeri tako su dobili mogućnost da unutar samog Chromea koriste najnaprednije CSS manipulacije i izmene, a jedna je od najvažnijih novosti takozvani “Site isolation”, koji jednostavnim rečnikom rečeno korisnicima otvara veće mogućnosti nadzora i ograničenja vezanih uz pokrenute procese u web-pregledniku.

Tako ćete od sada moći vrlo precizno i detaljno konfigurisati na koji će način Google Chrome izvršavati pojedini proces, između ostaloga ćete procese moći i izolirati, kao što samo ime ove nove funkcije govori.

Relativni, a za neke stvarni problem mogao bi se pojaviti zbog većeg zauzeća radne memorije kada se uključuje “Site isolation”, jer nije zanemarivo da bi se memorije mogla koristiti čak do 20% više nego u normalnom, uobičajenom načinu rada.

 

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost