Izvor:
09.01.2018 u 21:34
0

POTREBNA SU ČAK DVA RAČUNARA: Google testira svoj najnoviji operativni sistem!

Fuchsia, nadolazeći Googleov operativni sistem, na radnom je stolu već neko vreme.

Kompanija pomoću brojnih spoljašnjih saradnika detaljno testira njegove funkcije već duže od godinu dana.

Google na Fuchsiji radi u saradnji sa zajednicom developera iz celog sveta. Ipak, o samom operativnom sistemu se ne zna skoro ništa.

Prema najnovijim vestima na stranici Chrome Unboxed, Google je izdao dokumentaciju koja developerima objašnjava kako da Fuchsiju instaliraju na Pixelbook.

Podsetimo se, Fuchsia nije prosečni operativni sistem: za njeno pokretanje potrebna su dva računara za hosting, i jedan Pixelbook za pokretanje OS-a.

Projekat je još u stadijumu razvoja, s tim što se korisnički interfejs tek nazire.

Zanimljivo je, doduše, što je Google odlučio da koristi Pixelbook kao eksperimentalnu platformu. Fuchsia je do danas bila povezivana sa prenosnim uređajima i Internetom stvari, a ne sa Chromebook prenosivim uređajima od dvanaest inča.

Fuchsia svoju osnovu zasniva na Googleovom mikrokernelu Zircon koji nije tipični Linux kernel, poput onog na kojem se zasnivaju Android i Chrome OS.

Takođe nije do kraja jasno zašto Google razvija novi OS, a još manje se zna o uređajima koji će ga podržavati. Pojedini insajderi naglašavaju da je reč o nasledniku projekta Andromeda koji nikada nije dovršen.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter