VIRTUELNA REALNOST: Pokemon GO dnevno zarađuje 1.5 milion dolara!

Svi vi koji ste poslednjih godina tajno gledali stare epizode Pokemona i u razgovoru sa novim poznanicima lagali da više volite Digimone, renesansa dolazi!

Nintendo je provalio kako da hit devedesetih ponovo ponudi generaciji koja je odrastala uz ovaj crtać, iskoristi prednosti razvijenih telefona i obećanje proširene stvarnosti — i pretvori ga u top besplatnu aplikaciju koja će vratiti slavu Nintendu (i svima nama koji smo kao mali dobili sertifikat Pokemon trenera (ali ga nikada nismo iskoristili)).

Za one koji se po prvi put susreću sa ovim fenomenom: Pokemon Go donosi vaše omiljene pokemone u stvarni svet. Koristeći GPS, pozadinsku kameru vašeg mobilnog uređaja i proširenu stvarnost, možete trenirati i loviti pokemone u svojoj sobi, na ulici, ili delu grada koji nikada ranije niste obišli (konačno jedna igrica zbog koje ćemo ići napolje).

Kada kliknete na pokemona na mapi koja naliči Google Maps, pojaviće se pred vama, a vi tada imate priliku da ga svajpovanjem uhvatite u Poke loptu.

 


Uspeh Pokemon Go-a i dalje ne prestaje da oduševljava (i pomalo iznenađuje). Nije novost, ali valja spomenuti da igra zarađuje oko 1.5 miliona dolara dnevno, a samo u SAD preuzeta je više od 7 miliona puta. Tako nešto ne može da se stvori preko noći.

Startit.rs
Foto: PokemonGO

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro