Izvor:
16.01.2018 u 01:13
0

NOVI iOS USPORIO JE iPHONE 6 ZA ČAK 41 ODSTO: Dobro razmislite da li ćete ga instalirati! (FOTO)

Navedena zakrpa kojom Apple na svojim iOS uređajima rešava propust Spectre stigla je unutar iOS-a – 11.2.2.

Kompanija Apple objavila je novu verziju iOS sistema koja ispravlja sigurnosni propust Spectre. Međutim, uočeno je kako instalacija nove verzija iOS-a značajno usporava starije uređaje, pa je iPhone 6 sporiji za čak 41%.

Navedena zakrpa kojom Apple na svojim iOS uređajima rešava propust Spectre stigla je unutar iOS-a – 11.2.2.

Podsetimo, odmah nakon što su sigurnosni propusti otkriveni, znalo se kako će njihova ispravka loše uticati na performanse uređaja. Sudeći prema bench

mark testovima učinjenim sa starijim iOS-om 11.1.2 bez zakrpe i novim iOS-om 11.2.2 sa zakrpom, najveći gubitnik performansi u ime sigurnosti je iPhone 6.

Pokazalo se kako su Single-Core performanse lošije za 41% u odnosu na one od pre zakrpe. Ništa bolji rezultati nisu ni po pitanju Multi-Core performansi koje su takođe lošije za 39%.

Ako procente pretvorimo u benchmark bodove to znači kako iPhone 6 nakon zakrpe ostvaruje 637 bodova manje u Single-Core i 1.049 bodova manje u Multi-Core testovima.

iPhone 6S nakon instalacije zakrpe je takođe izgubio na performansama, ali svega 12%, što je u odnosu na šesticu, gotovo pa zanemarivo. Zakrpu su najbolje podneli noviji modeli iPhone 7 i iPhone 8 Plus koji su nakon instalacije postali bolji ili su ostali unutar ranijih performansi.

Phone 7 je prema AnTuTuu dobio dodatne bodove nakon instalacije iOS-a 11.2.2. pa je tako s ranijih 165.180 bodova skočio na 171.479 bodova. Osmica je prema Geekbenchu pak izgubila deo bodova, 19 bodova u Single-Core i 41 bod u Multi-Core testu.

Izvor: Telegraf
Foto: YouTube Printscreen/Apple, Twitter/DigiSlice

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter