NA RADOST GEJMERA: Najbolja Nitendo igrica stiže na mobilne telefone!

Nintendo je ozbiljno shvatio svoju misiju da sa konzola pređe na pametne telefone.

Posle velikog uspeha koji je PokemonGo igrica imala na mobilnim platformama, Nintendo je spremio još jedno veliko iznenađenje za sve koji su obožavali da igraju njegove igre na konzolama.

Kompanija planira da sredinom 2018. godine na telefone prebaci svoju hit igru: Mario Kart.

Aplikacija pod nazivom Mario Kart Tour biće objavljena u sledećoj fiskalnoj godini, što znači da možemo da je očekujemo između aprila 2018. i marta 2019. godine.

Pored same činjenice da će uskoro biti na našim telefonima, Nintendo nije objavio više detalja, ali u pitanju je najveća gejming franšiza kompanije.

Nintendo je do sada prodala preko 14 miliona svojih Switch konzola zajedno sa skoro 7 miliona kopija igre Mario Kart 8 Deluxe, dok je za Wii U prodala još 8 miliona kopija.

S obzirom na ozbiljnost sa kojom pristpa mobilnim igricama, vrlo je verovatno da nas očekuje još zanimljivih izdanja. Nintendo je originilano planirao da do 2017. objavi pet igrica za smartfone, ali su do sada svetlost dana na

Google PlayStoreu ugledali sledeći naslovi: Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp i ne baš tako uspešna društvena aplikacija Miitomo.

Ono što je zanimljivo jete informacija da Nintendo radi na Legend of Zelda mobilnoj igrici - sudeći po podacima do kojih je došao Wall Street Journal.

 

Telegrf.rs
Foto: Youtube-printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost