Izvor:
03.03.2018 u 15:43
0

KADA MOBILNI PADNE U SNEG: Uradite ove stvari i opet će raditi!

Iako je sneg, posebno na velikim minusima, suv, mobilni telefon će topliji i brzo ga otopiti. Osim toga, za razliku od vode, sneg će se lepiti za mobilni.

Evo šta treba da uradite kada vam mobilni padne u sneg.

Brzo reagujte

Prvo i osnovno, reagujte brzo. Smesta ga pokupite i, ako možete, izvadite karticu i bateriju. Zamotajte telefon u nešto mekano. Idealni su papirne maramice, ali mogu da posluže i vaše rukavice (naravno, ako nisu mokre).

Ne tresite ga
S mokrim telefonom postupajte što nežnije. Ako ga tresete, mogli biste vlagu uvući dublje u telefon.

Osušite unutrašnjost
Pokupite eventualne kapljice tapkanjem mekim ubrusom ili maramicom. Nemojte trljati kako ne biste dodatno raširili vodu.

Nikao ga ne sušite fenom

Ako je na telefonu nogo vode, pokušajte te kapi da usisate i tapkanjem očistite. Naravno, držeći cev usisavača na udaljenosti (kako ne bi voda ušla u sam usisavač). Nipišto ne koristite fen jer će samo uterati vodu dublje u telefon. Iz istog razloga nije dobro ni duvati u mobilni.

PIRINAČ
Ako imate, stavite mobitel među paketiće silica gela. Ako ne, poslužiće i pirinač.

Čekajte
Kratki spoj je najgora stvar koja se može da se dogodi telefonu pa zato sačekajte pre nego što upalite. Što duže četate, to bolje.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter