BRISANJE FEJSBUKA NIJE DOVOLJNO: Ne želite da se vaši podaci koriste za stvari i ciljeve sa kojima niste saglasni morate da blokirate još mnogo internet adresa! (foto)

Pipci Facebooka prostiru se po celom internetu.

Ljudi su masovno počeli da brišu svoje Facebook naloge nakon skandala koji je izbio kada je otkriveno da su podaci o korisnicima procureli i korišćeni za Trampovu predsedničku kampanju.

Ipak, ako želite da u potpunosti pobegnete iz šaka Marka Zakerberga, brisanje Facebook naloga nije dovoljno jer društvena mreža ima i druge načine na koje može da vas prati i dolazi do vaših tajni.

 

 

Ako ne želite da se vaši podaci koriste za stvari i ciljeve sa kojima niste saglasni morate da blokirate još sijaset drugih internet adresa.

Pipci Facebooka šire se po celom internetu i kompanija može da vas prati na brojnim drugim sajtovima koje poseduje, kao što su Instagram i WhatsApp, ali i na adresama na kojima je instaliran Facebook modul.

Kako biste dobili utisak koliko daleko doseže moć Facebooka, dajemo vam spisak svih internet adresa koje morate da blokirate ako želite da se u potpunosti "isključite" sa ove društvene mreže i zaštitite svoje lične podatke.

 

Izvor: B92
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost