Izvor:
27.03.2018 u 23:41
0

NASA: Lansiranje novog teleskopa odloženo do 2020. godine!

Nasa je danas saopštila da je do 2020. godine odložila lansiranje svemirskog teleskopa nove generacije.

Zvaničnici su naveli da im je potrebno više vremena da sklope i testiraju svemirski teleskop "Džejms Veb", koji se smatra naslednikom teleskopa "Habl".

Teleskop je trebalo da bude lansiran ove godine, ali NASA je najpre jesenas odložila lansiranje za 2019. a sada je pomereno za još godinu dana.

– Imamo jednu šansu da ovo uradimo pravilno pre nego što teleskop ode u svemir, – rekao je zvaničnik NASA Tomas Zurbuhen.

On je dodao da su neke greške počinjene tokom pripreme teleskopa, kao i da NASA nije uvidela obim čitavog posla.

NASA i njihov partner Evropska svemirska agencija radiće zajedno na određivanju novog datuma za lansiranje, koji je za sada utvrđen za maj 2020.

Zvaničnici navode da bi troškovi projekta mogli premašiti limit od osam milijardi dolara koji je odredio američki Kongres. NASA je već do sada za teleskop utrošila sedam milijardi dolara.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter