Izvor:
13.04.2018 u 13:53
0

GENIJALNA IDEJA: Facebook nudi novac svima koji otkriju aplikaciju koja krade podatke!

Stručnjaci iz Facebook-a došli su na genijalnu ideju.

Uoči svedočenja direktora Facebooka Marka Zakerberga, iz njegove kompanije objavljeno je kako su pokrenuli program nagrada za dojave o bilo kakvim zloupotrebama podataka.

"Data Abuse Bounty" kako je nazvan, inspirisan je postojećim programom nagrađivanja pronađenih grešaka u samom kodu. U Facebooku se nadaju da će im on pomoći da identifikuju osobe ili kompanije koje krše njihova pravila korišćenja i pristupa društvenoj mreži.

Ovaj program će nagrađivati ljude koji imaju informacije i dokaze slučajeva u kojima su aplikiacije sa Facebookove platforme prikupljale i slale dalje korisničke podatke trećoj strani kako bi oni bili prodavani, ukradeni ili korišćeni za prevare i politički uticaj. Iako ne postoji maksimalni iznos, bagove smo do sada plaćali i do 40 hiljada dolara, saopštili su sa Facebook-a.

U saopštenju se dodaje da će aplikacija u slučaju otkrivanja zloupotrebe podataka biti isključena, a protiv kompanije koja prodaje ili kupuje podatke biće podneta krivična prijava. Nagrada će biti isplaćena onome ko je otkrio zloupotrebu i upozorio korisnike čiji su podaci bili ugroženi.

Na ovu objavu odmah je reagovao uzbunjivač Kristofer Vili koji je otkrio aferu s Kembridž Analitikom. Na Twitteru je upitao Facebook da li će sa sada biti odblokiran, ako i kada može da očekuje svoj ček.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter