Izvor:
26.05.2018 u 20:43
0

NAJBRŽI NA SVETU: Novi iPhone će imati komponentu koju nema niko!

Appleovi novi telefoni će ovaj put biti zaista posebni. Očekuje se da će Apple ove godine predstaviti čak 4 nova iPhonea.

Brojni izveštaji tvrde da će se na tržištu naći 3 nasljednika modela iPhone X – dva uređaja sa OLED i jedna sa LCD panelom – i dugoočekivana druga generacija iPhonea SE.

Sva tri teledona bi trebalo da ponude identične performanse, i samim tim se očekuju identične specifikacije. Ipak, svi će posedovati jednu ključnu stvar koju konkurencija nema. U pitanju je A12 čip.

Ovo je prvi 7nm čip koj će biti upotrebljen u smartfonu, a trebalo bi da je brži i znatno energetski efikasniji od A11 Bionic čipa unutar iPhoena 8 i iPhonea X.

Ovaj čip je na papiru najbrži na svetu i nijedan drugi mu nije čak ni blizu. Sa druge strane, u testovima u stvarnom životu, najveći rival mu je Snapdragon 845.

Očekuje se da će i Samsung i Qualcomm takođe u nekom trenutku predstaviti 7nm čipove kako ne bi zaostali u trci smartfona.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/Justine Ezarik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter