NE TREBA VAM PROGRAMER: Naučite da kodirate na svom mobilnom, besplatno, za pet minuta dnevno!

 

Od pre izvesnog vremena, na „Google Play“ prodavnici se pojavila aplikacija „Grasshopper“, koja za cilj ima da nauči apsolutnog početnika da programira u „JavaScript“ programskom jeziku.

„Grasshopper“ (skakavac) aplikacija bi trebalo da što jednostavnije i zabavnije, nauči osobu bez predznanja, kako da kodira u „JavaScript“-u kroz velik broj mini-igara. Cilj celog projekta je da se približi kodiranje što većem broju ljudi, s obzirom da znanje pomenutog programskog jezika, postaje sve traženije. Naravno, ko već imaj određeno predznanje, neće naučiti mnogo novog, ali ovi drugi će imati odličan početak.

Aplikacija se zasniva na korištenju „JavaScript“-a, te, iako ga mnogi kritikuju da nije „pravi kod”, najbitnije je da on pruža osnovno razumevanje programerske logike. Pored toga, jednostavan je, a koristi se na raznim platformama uključujući Android i iOS.

Aplikacija korisniku nudi male zadatke i slagalice kroz koje je moguće proći za nekoliko minuta. „Grasshopper“ odlično motiviše korisnika slično kao u gejmingu, samo što umesto broja pobijenih neprijatelja, otključava koncepte, „JavaScript key“-eve. Čak podseća i kada je potrebno da se vratite učenju, kako biste redovno obnavljali naučeno.

Kodiranje se uči samo u '“JavaScript“-u, pošto je činjenica da ga koristi preko 70 odsto profesionalnih developera. Pošto je jedan od najjednostavnijih, tako je najjednostavnije objasniti fundamentalne koncepte programiranja, koji su isti za skoro sve programske jezike.

Aplikacija radi na uređajima sa Androidom 5.0 i novijim, a i na „Apple“ iOS, potpuno je besplatna, pa ukoliko ste zainteresovani, možete je odmah preuzeti.

 

Izvor: Alo
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16.10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live