Izvor:
06.06.2018 u 22:29
0

DA LI JE OVO MOGUĆE?! Baterija traje 28 sati bez prestanka!

Intel ozbiljno radi na novoj tehnologiji ekrana, koja će smanjiti potrošnju laptopova, pa će baterije trajati, bar duplo duže, a neke i 28 sati.

Prema poslednjim najavama iz kompanije Intel, već se razvija tehnologija nazvana “Intel Low Power Display Technology,” (Intelova tehnologija ekrana niske snage) koja bi mogla da prepolovi potrošnju LCD ekrana, a samim tim i uštedi bateriju.

Razvojem novih tehnologija, novi laptopovi sadrže procesore koji nude razne mogućnosti za smanjivanje potrošnje baterije, ali su ekrani veći potrošači energije. Kako piše Mashable, ove LCD ploče smanjene potrošnje, koje su kreirale kompanije “Sharp” i “Innolux” u saradnji sa Intelom, mogle bi da omoguće više sati rada baterije. Ako bi ova tehnologija napredovala očekivanom brzinom, baterije će moći da izdrže čitavih 28 časova.

Sada deluje da je ovo previše dobro da bi bilo istina, a tako i ispada, s obzirom da trajanje baterije zavisi od više načina za uštedu energije, kao i od potreba korisnika. Kako piše The Verge, ovo bi, inače, imalo efekta samo ukoliko laptop poseduje Intelovu integrisanu grafiku, tako da ko ima Nvidia ili AMD grafiku, slobodno može da zaboravi na dugotrajnu bateriju.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter