INTERNET ZAJEDNICA U ŠOKU: I zaposleni i TREĆA LICA mogu neometano da čitaju mejlove korisnika?!

 

Vest da zaposleni u Gmailu, ali i treća lica, mogu neometano da čitaju mejlove korisnika, šokirala je celu internet zajednicu.

Naime, na stotine proizvođača softvera i aplikacija imaju uvid u poruke korisnika, i to kroz aplikacije treće strane. U nekim od slučajeva, kompromitovane su hiljade naloga korisnika, a, između ostalog, iznose se dokazi da je takva bila praksa sa Edison Software čiji su programeri čitali hiljade mejlova korisnika kako bi usavršili svoju "Smart Reply" opciju.

Gmail je inače u sklopu Gugla i koristi ga milijardu ljudi, a ovaj internet gigant se oglasio, ali samo da bi negirao poruke uz objašnjenje da "niko ne čita mejlove korisnika", "osim u veoma specifičnim slučajevima kada vas o tome obavestimo i tražimo vašu jasnu saglasnost".

Kako oni kažu dalje, treća lica i njihove aplikacije smeju da imaju pristup samo delu podataka koje traže od Gugla ali samo uz konkretno objašnjenje zbog čega su im podaci potrebni.

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocode daplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

 

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live