Izvor:
20.07.2018 u 06:08
0

RAZLIKA JE OČIGLEDNA: Kako vlasnici iPhonea troše novac, a kako korisnici Androida?

Činjenica da iPhone vlasnici troše više novca na aplikacije od onih koji više Android telefone, nije nova vest. Međutim, novo istraživanje odlučilo je da otkrije razlike između ove dve "vrste" ljudi.

Istraživanje koje je sprovela kompanija Creative Strategies otkriva mišljenja 800 ljudi koji su izabrani tako da adekvatno predstavljaju sve statističke grupe.

Među iOS korisnicima, 20 odsto njih je reklo da svakodnevno posećuju Appleovu prodavnicu aplikacija, 32 odsto to čini jednom nedeljno, dok samo 9 odsto Android korisnika posećuje Googleovu prodavnicu aplikacija svaki dan, a 21 odsto nedeljno.

Jedno objašnjenje za ovo jeste činjenica da su iPhone premijum telefoni sa najnovijim komponentama i mogu da pokreću gotovo sve dostupne aplikacije, dok je veliki broj Android uređaja iz srednje ili niže klase i samim tim njihovi vlasnici ređe posećuju prodavnicu aplikacija jer ne mogui da koriste neke od najnovijih.

Ali, kada korisnici pronađu određenu aplikaciju, vreme je da odluče da li žele da je skinu i da li žele da je plate. Za Android korisnike, najvažnija stvar pri donošenju ove odluke su komentari, dok iPhone korisnike više zanimaju funkcije određene aplikacije.

Kada su u pitanju aplikacije koje se plaćaju, cena je najvažnija. Većina korisnika unapred zna cifru koju su spremni da plate za aplikaciju i malo šta će ih naterati da izdvoje još novca.

Verovatno najveća razlika između ovih korisnika jeste koliko plaćenih aplikacija imaju. Skoro polovina iPhone vlansika ima 5 ili više aplikacija koje su platili, dok to isto ima smao 19 odsto vlasnika Android uređaja.

Ovi rezultati nisu preterano iznenađujući s obzirom na to da je iPhone skup telefon i njegovi vlasnici mogu da priuište skuplje aplikacije. Davanje nekoliko evra za aplikaciju kada je vrednost telefona 200 evra čini se preteranim, nego kada ste telefon platili 1.000 evra.

Ovo je ujedno i isti razlog zašto iPhone vlasnici ređe prelaze na Android – uložili su puno para u Appleov ekosistem.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/DigiSlice

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter