Izvor:
19.06.2019 u 19:54
0

OVO MOŽE BITI OPASNO PO ŽIVOT: Evo zašto ne biste smeli nikome da dozvolite da vam ljubi bebu! (FOTO)

Novorođena beba umalo nije umrla zbog virusa herpesa koji je dobila nakon što su je mnogi ljubili na krštenju.

Noa Tindl je imao samo četiri nedelje kada je njegova majka Ešli primetila da mu je desni kapak naduven. Međutim, on nije imao visoku temperaturu i jeo je kao i obično zbog čega Ešli nije dizala paniku. Ipak, par dana kasnije primetila je sve veći otok na njegovom oku, pa je pomoću Gugla shvatila da se možda radi o herpesu.

Nažalost, bila je u pravu. I to nije bio bilo kakav herpes.

Nou su brzo prevezli u bolnicu gde mu je dijagnostifikovan virus herpesa (HSV-1) poznatiji i kao "poljubac smrti".

Beba umalo nije oslepela na jedno oko zbog čega je put ka oporavku trajao skoro dva i po meseca.

– Nakon krštenja mnogi naši prijatelji su ga nosili i ljubili. Mogao je biti bilo ko od njih, rekla je za britanske medije.

Svoju priču i fotografije bebe podelila je na Fejsbuku kako bi upozorila ostale roditelje da ne dozvole da im bilo ko ljubi bebu, pa čak ni oni najbliži.

– Ono što nisam znala do tada jeste da i ako imate prehladu, vi i dalje nosite virus kroz svoj sistem i pljuvačku što znači da nikad ne možete biti dovoljno oprezni.

Virus hepesa nije smrtonosan po odrasle, ali može biti potencijalno fatalan za bebe jer se može proširiti na njihov mozak i prouzrokovati otkazivanje organa.

– Virus je bio na njegovom kapku, ali smo uspeli da ga sprečimo pre nego što je ušao u krvotok, zaključila je Ešli.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter