Izvor:
21.06.2019 u 18:30
0

DECA SU VAM U PUBERTETU? Ovo je najbolji način da ih „kaznite“ kada nešto pogreše! (FOTO)

Biti roditelj deteta u adolescenciji nije nimalo lak posao

Tinejdžeri treba da se bune, to im je posao. A vi se potrudite da iz njih izvučete ono najbolje, a ne da ih kažnjavanjem još više gurate u ambis. Potrebno je dati im razlog da ne budu loši, odnosno da budu dobri

Roditelji uglavnom smatraju da bez kažnjavanja ne mogu da sa stranputice vrate svoje adolescente, dok Najdžel Lata, klinički psiholog sa Novog Zelanda, kaže da je baš to kontraproduktivan metod.

Tinejdžeri su osetljiva kategorija kada je u pitanju mogućnost upadanja u probleme sa drogom, nasiljem, kriminalom, a pritom su skloni depresiji, lenjosti i suicidnim mislima – navodi Lata.

– Kako funkcioniše njihov mozak? Zašto morate odmah da reagujete kada vidite da nešto nije u redu? Zato što posle može da bude kasno. A oni mrze reč "kazna" i na nju reaguju još gore. Potrebno im je da im date razlog da ne budu loši, odnosno da budu dobri.

Tinejdžeri, dodaje, treba da se bune, to im je posao.

A vi se potrudite da iz njih izvučete ono najbolje, a ne da ih kažnjavanjem još više gurate u ambis – poručuje stručnjak.

Izvor:glossy.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter