Izvor:
22.08.2017 u 21:02
0

NOVI ZAKON KAŽE: Sportski pregled dece je obavezan i besplatan!

Planirate da upišete dete na tenis, košarku, fudbal ili neki drugi sport? Ideja vam je odlična, ali vaše dete prvo mora na kompletan zdravstveni pregled. Tek kada lekari utvrde da je vaš mezimac sposoban za bavljenje sportskim aktivnostima može početi da trenira.

Zdravstveni pregled obavezan je pre početka bavljenja svim organizovanim sportskim aktivnostima – jednom godišnje za amatere i rekreativce i dva puta u toku godine za sve sportiste koji se takmiče u sistemu sporta.

– Jedna od najvažnijih novina koja je upravo uvedena novim Zakonom o sportu iz 2016. godine jeste da svako dete koje se uključuje u sistem sporta u bilo kom obliku mora da ima obavljen zdravstveni pregled i utvrđenu opštu zdravstvenu sposobnost pre početka bavljenja sportskim aktivnostima – kažu u Ministarstvu omladine i sporta.

Novi zakon doneo je još jednu važnu novinu – troškovi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti za sve maloletne sportiste uzrasta od šest do 14 godina su potpuno besplatni.

– Kada se zdravstvena sposobnost utvrđuje u zdravstvenim ustanovama iz plana mreže zdravstvenih ustanova ili zavodima nadležnim za sport i medicinu sporta pregledi su besplatni za sve sportiste uzrasta od šest do 14 godina – poručuju iz nadležnog Ministarstva.

izvor/zena

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter