Izvor:
02.09.2017 u 15:04
0

Roditelji, ne radite OVO, stvarno je OPASNO!!!

Počela je školska godina, a tokom septembra, više od 1.500 pripadnika saobraćajne policije aktivno će vršiti kontrolu i regulisanje saobraćaja u zonama osnovnih i srednjih škola, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić.

"Pohvalno je da u prethodnoj godini nije bilo stradale dece u zonama škola i policija će aktivnostima pokušati da taj trend nastavi", rekao je Rebić, koji je u OŠ "Pavle Savić", prisustvovao predstavi za prvake.

Međutim, nisu samo škola i policija odgovorni za bezbednost naše dece, već i roditelji koji su prvi i osnovni uzor svojoj deci u svemu, pa i u ponašanju u saobraćaju.

"Vi vidite roditelje koji sa decom pretrčavaju van pešackog prelaza. Dragi roditelji, vi ste uzor svojoj deci. Da bi se deca pravilno ponašala u saobraćaju i bila bezbedna, upravo vi treba da budete promocija pozitivnog i pravilnog uzora u saobraćaju", naglasila je direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević, i dodala da roditelji nikada u prisustvu deteta ne prelaze na crveno, pogotovo ako drže za ruku svoje dete.

Ona je istakla da će ovog septembra, svaki đak prvak u Srbiji besplatno dobiti knjigu "Pažljivkova pravila u saobraćaju".

"Moram da akcentujem ovo besplatno, jer sam čula da se knjiga pojavila na tržištu polovnih knjiga i da slučajno roditlji ne bi kupili tu knjigu. Ponavljam, knjiga je besplatna i svaki đak prvak u Srbiji je dobija. Kao i prošle, i ove godine tu knjigu smo uradili i na jezicima nacionalnih manjina", kaže Milošević.

Takođe, Agencija za bezbednost saobraćaja će nastaviti sa predstavama u školama širom Srbije, koje je tokom prošle godine videlo i učestvovalo u njoj više od 25.000 dece.

izvor/smedia

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter