Izvor:
17.10.2017 u 12:59
0

TRUDNICE I DOJILJE, OBRATITE PAŽNJU: Sve što vi jedete, jede i vaša beba!

Ako ste trudni ili dojite bebu – dokazano je da “zdravlje na usta ulazi”.

Koliko je važna ishrana u trudnoći i tokom perioda dojenja, svaka buduća i sadašnja mama zna. Međutim, za zdravlje same majke, ali i bebe, nije dovoljno samo unositi tablete s folnom kiselinom i drugim ključnim mineralima i vitaminima za kojima telo ima pojačanu potrebu u ovom periodu. Važno je i hraniti se zdravo.

Ipak, činjenica je da mnoge žene u drugom stanju imaju pojačan apetit, ali i žudnju za određenim namirnicama.

Misleći da nije važno koliko će se ugojiti za vreme trudnoće, one sebi dopuštaju ne samo više da jedu, već čak i krupnije grehove, kao što je uživanje u brzoj hrani.

Upravo zato, brazilsko Udruženje pedijatara “Rio Grande” objavilo je uznemirujuću kampanju u kojoj upozorava buduće majke o efektima brze hrane i zaslađenih gaziranih napitaka na njihovo nerođeno dete, prikazujući slike beba koje sisaju grudi u obliku nezdravih obroka kao što su krofne ili hamburgeri.

”Vaše dete je ono što jedete” slogan je uz kampanju koju je dizajnirala marketinška agencija Paim. Cilj je upozoriti majke na to da mogu naštetiti svom detetu dijetama ili nezdravim obrocima.

– Vaše navike u prvih hiljadu dana mogu sprečiti razvoj bolesti kod vašeg deteta – poručuju iz Udruženja.

Povod za ovu kampanju su rezultati istraživanja koje je pokazalo da nezdravi obroci mogu uticati na razvoj raka kod deteta u starijoj dobi.

Izvor: telegraf.rs
Foto: YouTube Printscreen/Tim Brummel

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter