Izvor:
30.06.2018 u 13:58
0

RODITELJI, OBRATITE PAŽNJU: Evo zbog čega je bitno da naučite decu da štede!

Kakav će odnos dete imati prema novcu dosta zavisi od vaspitanja, a da mališani već do 10. godine razumeju njegovu vrednost, pokazuje britansko istraživanje.

U ovim godinama deca shvataju da se novac zarađuje, da ga nema u neograničenim količinama i da je važno štedeti. Sedam odsto roditelja čak misli da je njihovo dete razumelo koncept novca već sa pet godina.

U istraživanju je učestvovalo 500 roditelja i dece starosti između pet i 15 godina. Svaki četvrti roditelj požalio se da nije naučio značaj finansijskog planiranja u detinjstvu, a skoro trećina kaže da bi volela da su ih njihovi roditelji naučili značaju štednje kad su bili mali.

Zato sada sa svojim potomstvom ispravljaju tu grešku, pa tek 13 odsto ih je reklo da ne uče dete značaju novca. Većina staratelja (85 odsto) veruje da je na njima odgovornost da dete nauče značaju štednje, dok svaki deseti misli da je za to zadužena škola.

Da deca shvataju značaj štednje, pokazuje broj od 89 odsto dječaka i 77 odsto devojčica koji su rekli da bi voleli da štede u budućnosti.

Odgovarajući na pitanje zašto vole da štede novac, skoro svaki drugi mališan je rekao da želi da kupi sebi slatkiše i igračke, a među motivacijom za štednju našli su se i izlazak i provod na raspustu.

Svako treće dete štedi da bi kupilo poklone članovima porodice, a svaki peti unapred razmišlja o fakultetu.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/MagicDent_Bg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter