Izvor:
19.05.2019 u 11:06
0

NAJLEPŠE SELO U SLOVENIJI: Idealno mesto za beg od stvarnosti!

Hiša Raduha je ljupko odmaralište koje se nalazi u slovenačkom selu Luče, u dolini Gornja Savinja. Ime je dobilo po obližnjoj planini, visokoj preko dve hiljade metara.

Luče ima tek nekoliko stotina stanovnika i okruženo je predelima koji oduzimaju dah, a gosti će u bliskom kontaktu s prirodom biti već u samom pansionu, pogotovo ako se odluče za neku od kućica koje predstavljaju posebne smeštajne jedinice. Jedna od njih nazvana je Hayrack (Kozolec na slovenačkom), a njeni stakleni zidovi omogućavaju divan pogled na reku Savinju i okolinu. Hayrack predstavlja izvanredan primer preplitanja tradicije i modernog dizajna, održivosti i inovativnosti. Originalan projekat rekonstrukcije ove smeštajne jedinice dobio je 2010. godine Snovalec nagradu za najbolji novi koncept, što svedoči o uspelim naporima da se na pravi način kombinuju inovativnost i tradicija.

Little Tree House ili Kućica na drvetu druga je smeštajna jedinica koja predstavlja svet za sebe. Gost će imati utisak da se nalazi negde u srcu netaknute prirode, kilometrima udaljen od bilo koje naseobine, a tako će se osećati zahvaljujući staklenom zidu i terasi, odakle se pruža pogled na reku. Obe smeštajne jedinice nude, međutim, svojim gostima i čari tehnološkog napretka, kao što su internet konekcija i hidromasažna kada.

Isto važi i za najnoviju kućicu, koja se od prethodne dve razlikuje po tome što je veća i prostranija: dok su prve dve predviđene za jednu ili dve osobe, eventualno za dvoje ljudi sa malim detetom, treća može primiti veću porodicu ili grupu ljudi.

Od 1875. godine, kada je ovaj pansion otvoren, četiri generacije brinule su o njegovoj kuhinji. Danas kuhinju vodi Martina Brežnik, na glasu kao jedna od najboljih šefova kuhinje u zemlji. Pre nje su to činile njena majka, baba i prababa. Martina kaže da voli oblike, boje, mirise i ukuse i smatra da nije slučajno to što se izraz dobar ukus proširio na sve grane umetnosti i života. Večita maštovitost i inovativnost u prirodi su kulinarske profesije, pa je Martina u stalnoj potrazi za idejama i ukusima. Objašnjava da kombinuje kulinarsko znanje, inovativnost i tradiciju, koju pokušava da prenese na narednu generaciju. Čitava porodica radi u kuhinji i u tom poslu vidi način za kreativno izražavanje. Gosti koji dele istu strast mogu i sami da se oprobaju u kulinarskim veštinama pod stručnim Martininim vođstvom – u ponudi pansiona su i časovi kuvanja kod čuvene kuvarice.

‚Izvor:travelhubFoto::Instagram/printscreen/bonibunderla

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter