Izvor:
19.05.2019 u 13:42
0

LETO JE SVE BLIŽE: Ova ostrva će biti HIT ove sezone! (FOTO)

Leto je sve bliže, a mnogi su odavno u potrazi za destinacijom koja će biti ona za koju će se opredeliti ovog puta, i time iskoristiti brojne pogodnosti za rani buking. Najlepša ostrva za letovanje svake godine se nađu na vrhu lista najposećenijih destinacija, a putnici sa njih obično nose najlepše utiske.

Ipak, iako ste već odlučili da će ostrvo biti vaš izbor, njih je toliko da će vam sasvim sigurno zatrebati pomoć oko toga koje ostrvo da izaberete. Zato smo odlučili da vam u ovome i pomognemo, te navedemo ostrva za koje smatramo da će se naći u top 5 kada je reč o letovanju ove godine.

Zakintos – preferencija mladih u potrazi za najlepšim plažama Grčke

Grčko ostrvo koje svakog leta privlači sve veću pažnju putnika iz celog sveta svojom lepotom i prelepim pejzažima, koji se retko gde drugde mogu videti, upravo je Zakintos.

Zakintos u očima mladih zaista izgleda kao letnji raj, pun mogućnosti za dobar provod i prelepih peščanih plaža. Iako se poslednjih godina profilisao kao omiljeno letovalište mladih, na njega sve češće dolaze i iskusniji putnici.

Fotografije putnika sa letovanja na Zakintostu definitivno predstavljaju njegovu najbolju reklamu, s obzirom na to da je ovo letovalište toliko fotogenično da će mu retko ko odoleti!

Sicilija – srce Mediterana u kome će svako uživati

Siciliju zovu srcem Mediterana, prevashodno zbog toga što je najveće ostrvo Evrope, ali i zbog ogromnog kulturnog i istorijskog nasleđa kojima se ovo italijansko ostrvo može pohvaliti.

Siciliju je kroz istoriju osvajalo toliko različitih naroda da je teško pobrojati sve, a svi ovi narodi i kulture, od starih Helena, pa do Hazburgovaca, na njoj su ostavljali trag. Ovo raznoliko nasleđe se može videti u arhitekturi, u hrani, običajima, a osetiti i u samom vazduhu i atmosferi Sicilije.

Sem toga, Sicilija ima prostrane i čiste plaže koje se prostiru celom obalom, a njihovo istraživanje predstavlja veliko uživanje u koje se turisti rado upuste.

Ibica – njena popularnost ne jenjava

Špansko ostrvo, koje je već godinama poznato po dnevnom i noćnom provodu za prepričavanje, upravo je Ibica ! Danonoćne žurke, veličanstvene plaže i puno uslužnih objekata kao što su beach-barovi, kafići, klubovi i restorani, prve su karakteristike ovog ostrva.

Hipi kultura imala je ogroman uticaj na razvoj ovog ostrva, pa i danas na njemu svi uživaju uz pozitivne misli i uglavnom elektronsku muziku. Mladi Ibicu posebno vole, ali ona, kao i ljubav – ne zna za godine!

Bozdžada – za lepotu ovog turskog ostrva tek će se čuti

I dalje nedovoljno popularan i razvijen, ostrvski turizam Turske ipak se razvija uzlaznom putanjom! Turska ostrva retko ko razmatra pri odabiru aranžmana za letovanje jer su kopnena letovališta Turske mnogo poznatija nego što su to njena ostrva.

Bozdžada je jedno od veličanstvenih ostrva Turske koje će se tek popularisati među našim turistima, treće je po veličini ove države, a poznato je po toplom i čistom moru na koje izlazi, ali i vrhunskom vinu i grožđu za koje se kaže da je nabolje čuvana tajna Turske.

Kos – porodično letovalište posebnog šarma

Još jedno ostrvo Grčke, potpuno drugačije od Zakintosa po svemu (sem po izuzetnim plažama koje su atribut oba).
Kos je savršeno ostrvo za miran, porodični odmor, a obilazak ovog ostrva pruža i mogućnost otkrivanja mnogobrojnih kulturno-istorijskih znamenitosti Grčke.

Na Kosu postoji i brdo na koje će vas lokalci rado uputiti, a sa kog se pruža fascinantan, panoramski pogled za koga mnogi tvrde da pruža sliku najlepšeg zalaska sunca na svetu. Pa ako ste u potrazi za lepim, a mirnim odmorompunom avantura (po želji) – odaberite Kos!

Izborom nekih od ovih ostrva sigurno nećete pogrešiti, a hiljade turista koji se puni pozitivnih utisaka svake godine vraćaju iz letovališta ovih ostrva svedoči u prilog tome! Rezervišite svoj aranžman na vreme i ne zaboravite da ponesete kremu za sunčanje! Srećan put!

Izvor:Opušteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter