Izvor:
25.05.2019 u 14:55
0

PUTOVANJE ZA ZALJUBLJENE: Koje su najbolje destinacije za osobe u vezi!

Prvo zajedničko putovanje je nekako posebno – prilika da sami provedete nekoliko dana, otkrivajući nešto novo, posećujući nova mesta. Pored toga što ćete upoznati nova mesta, i vi ćete se međusobno bolje upoznati jer ćete se naći u nekim situacijama malo drugačijim od onih svakodnevnih, pa ćete biti svesniji i lepih, i onih manje lepih partnerovih navika.

A kad smo već kod toga, da li ste se pitali kada je "pravo" vreme za prvo zajedničko putovanje? Pa, stručnjaci kažu da bi trebalo da prođe barem sedam meseci veze, jer bi u suprotnom putovanje moglo da se pretvori u katastrofu.

U istraživanju koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo se da petina parova koji na prvo zajedničko putovanje odu pre sedam meseci veze, raskinu po povratku kući.

U istraživanju je učestvovalo 1.500 odraslih ljudi, a osam odsto njih je reklo da ukoliko nešto "zaškripi", ne bi ni čekali da se vrate kući da raskinu, već bi to uradili na putovanju. Možda još i gore, jedno od 20 ispitanika priznalo je da su sa svojim partnerom raskinuli i pre nego što su stigli na željenu destinaciju.

Ne bismo da vas odvraćamo od ideje zajedničog putovanja, ali oko 12 odsto ispitanika je priznalo i da su više nego jednom imali užasno putovanje sa svojim partnerom.

Studija je pokazala i da oko polovina ispitanika smatra da preran odlazak na prvo zajedničko putovanje predstavlja rizik jer se ne poznajete dovoljno dobro da biste toliko vremena provodili zajedno.

Trećina je rekla da je imala užasan odmor sa partnerom, a 38 odsto je priznalo da je to čak i "presudilo" vezi jer su na putovanju otkrili neke ružne partnerove navike.

Pored toga, oko 30 odsto ispitanika smatra da je stres koji donosi putovanje preveliki da biste kroz to prolazili sa osobom koju ne poznajete dovoljno dobro.

Zanimljivo, ova studija je pokazala i da se 29 odsto učesnika plaši da bi preran odlazak na zajedničko putovanje zapravo mogao da otkrije da među njima nema privlačnosti, dok se 14 odsto plaši da će na tom odmoru otkriti nove partnerove "mirise", a devet odsto se plaši da će ih razočarati partnerov izgled u kupaćem kostimu?!

Bez obzira ove podatke, zajednička putovanja nikako nisu loša, naprotiv! Uprkos tome što se mnogi pomalo "plaše" prvog zajedničkog putovanja, skoro polovina ispitanika je priznala da je putovanje dodatno ojačalo njihovu vezu i ljubav.

A kada je reč o najromantičnijim destinacijama za prvo zajedničko putovanje, Pariz je broj jedan (31 odsto glasova ispitanika), sledi Grčka (24 odsto) i Njujork (21 odsto).

Komentarišući rezultate istraživanje, psiholog Džudi Džejms kaže da je potpuno saglasna sa tim da parovi treba da pričekaju nekoliko meseci pre prvog zajedničkog putovanja, ili barem da na putovanje povedu i prijatelje.

"Putovanja mogu da budu vreme za odmor, ali i da dovedu do nervoze, razočaranja, pa čak i gađenja ako putovanje postane stresno. U ranim danima veze o partneru stičemo mišljenje na osnovu nekog prvog utiska. Volimo da se koncentrišemo na idealne projekcije i ignorišemo neke osobine koje mogu da dovedu do svađe ili frustracije kada više vremena provodimo zajedno. Na putovanju je to nemoguće izbeći jer ćete biti zajedno 24/7".

Psiholog ističe da se na putovanjima vide navike u ishrani, održavanju higijene, ali i neko sebično ponašanje, pa možda doživite i iznenađenje kada shvatite da vaš partner ne želi da provede dan radeći stvari koje vi želite.

Kakva su vaša iskustva sa prvim zajedničkim putovanjima?

Izvor:Mondo
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter