Izvor:
27.05.2019 u 19:44
0

DESTINACIJE IZ SNOVA: 8 najboljih letnjih putovanja ove sezone!

Koje destinacije su idealne za planinarenje, koje za istraživanje podvodnog sveta, a u kojim gradovima turisti najviše uživaju u kulturno-istorijskim znamenitostima?

1. ZA LJUBITELJE EKOTURIZMA: BONITO (BRAZIL)

Ronjenje i istraživanje pećina u udaljenom Rio de Prata

Bonito je smešten u provinciji Mato Grosso do Sul i zahvaljujući brojnim vodopadima, pećinama i podvodnom svetu je pravi raj za ljubitelje prirode. Ronite u Rio de Prata, istražite Plavu lagunu, pećinu sa plavim jezerom. Planinarite obavezno uz Estancia Mimosa, stazu ulepšanu vodopadima, a avanturistima preporučujemo podvodnu pećinu Abismo Anhumas koja je ispunjena stalagmitima i stalaktitima.

U junu, julu i avgustu je u ovim predelima suvo, ali i mirnije i prijatnije.

2. ZA LJUBITELJE VELIKOG GRADA: ROTERDAM (HOLANDIJA)

Istražite arhitekturu i hranu u evropskom gradu

Roterdam je drugi najveći grad u Holandiji, smešten 30 kilometara od Severnog mora. Ako za vreme leta posetite ovaj grad, ne propustite Luchtsingel, novi žuti most koji povezuje tri prethodno nepovezane regije, ali i market u obliku potkovice Markthal blizu reke Rotte. Ukoliko volite festivale, onda je pravo vreme da Roterdam posetite u julu kad se u luci Roterdama održava Džez festival Severnog mora.

3. AKO VOLITE RIBE: KOKOSOVO OSTRVO (KOSTARIKA)

Podvodna avantura

Okeanograf Žak Kusto ga je nazvao najlepšim ostrvom na svetu, pa ukoliko imate iskustva u ronjenju obavezno posetite Kokosovo ostrvo. Uživaćete u pogledu na ajkule čekićare, raže, kit-ajkule, delfine… Ovo ostrvo ima najveću biomasu predatora u tropskom ekosistemu Pacifika.

4. UKOLIKO JE MUZIKA VAŠA STRAST: NEŠVIL (TENESI)

Opravdano ga zovu grad muzike

Ako ste ovog leta rešili da uživate u muzičkim festivalima, Nešvil je prava destinacija. CMA Music Festival kantri muzike u junu ili Bonnarro Music and Arts Festival, u okviru kojeg se održavaju brojne radionice i 150 muzičkih koncerata i zabavnih programa. Tradicionalno se 4. jula održava koncert Let Freedom Sing, dok se kasnije u avgustu (11. i 12. ) održava Tomato Art Festival.

Budući da se ove godine navršava 40 godina od smrti Elvisa Prislija, ne propustite da posetite njegov dom Grejslend u Memfisu.

Izvor:nationalgeographic.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter