DVA LETOVANJA VAN SEZONE U GRČKOJ: Ili jedno letovanje u sezoni? (FOTO)

 

Dva letovanja van sezone koštaju u proseku oko 400 evra, a isto toliko košta i jedno u sezoni.

Zbog pristupačnih cena letovanja u junu i septembru, ali i činjenice da se stari odmor mora iskoristiti do kraja juna mnogi se odlučuju da dva puta iskoriste priliku i odu na more, a obavezan izbor je Grčka.

Pitanje je pak, kakav je kvalitet dva letovanja po ceni jednog van sezone za razliku od onog u sezoni?

 

 

Letovanje u junu i septembru vuče određene rizike za sobom, pa tako ne možete baš sto odsto biti sigurni da će vremenske prilike biti idealne, kao ni da će temperatura vode biti topla. Nekima to, doduše, nije ni tako važno.

Dve turističke agencije potvrdile su nam da najbrže odlaze aranžmani za jun i septembar, a kako godina odmiče tako se popunjavaju termini i u julu i u avgustu.

U junu je najpopularniji Halkidiki, pa tako paket aranžman sa smeštajem i autobuskim prevozom u Haniotiju može izaći i do 150 evra, dok su cene za septembar nešto skuplje i letovanje košta do 200 evra. Cene u Paraliji i Leptokariji su još povoljnije, pa postoje aranžmani i za manje od 100 evra, što je priznaćete i više nego pristupačno.

 

 

A koliko su jeftiniji aranžmani sa avionskim prevozom u junu i septembru?

Najaktuelnija destinacija avionom za jun i septembar je svakako Krf, ali zbog troškova avionskog prevoza paket aranžman košta oko 450 evra što je prilično skuplje od kopnene Grčke, pa se izbor srpskih turista opet svodi na Halkidiki i Olimpsku regiju.

Što se tiče paket aranžmana u sezoni, cene su raznolike u zavisnosti od destinacije koju želite da obiđete, ali je i izbor destinacija koje dolaze u obzir mnogo veći.

Halkidi je za u proseku 100 evra skuplji ako se letuje u sezoni, a ostrva ne odudaraju previše sa cenama van sezone i u sezoni, posebno ako je avionski prevoz uključen u priču.

Ako želite da letujete u sezoni i obiđete, na primer Rodos letovanje će vas koštati sigurno 500 evra po osobi. Ipak, ako se odlučite na jedno letovanje u junu i jedno u septembru na Halkidikiju, oba letovanja će vas koštati kao jedno na ostrvu u sezoni.

 

 

 

 

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva/printsceen/facebook/halkidiki

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:20  Provodadžija
22:20  Sudbine
23:20  Novajlije reality