Izvor:
10.06.2019 u 10:46
0

NAJZANIMLJIVIJE DESTINACIJE SVETA KOJE SU SVOJOM POJAVOM ZBUNILE MNOGE: Čarobni prizori ostaviće vas BEZ DAHA!

Naš predivni svet prepun je mističnih i lepih mesta koja nas često ostavljaju bez daha – što zbog svog veličanstvenog izgleda, što zbog toga što taj izgled ume da zaliči na zemlju snova. Ipak, sve te čudesne zemaljske pojave imaju svoju priču i naučni dokaz, pa danas sa vama delimo priču o najzanimljivijim destinacijama sveta, koje su svojom pojavom zbunile mnoge.

  1. Drveće duhovi, Pakistan

Pakistansko drveće „duhovi“, poslednjih decenija privukla su zaista veliku pažnju javnosti, a moramo priznati da njihov izgled deluje kao da je ukraden iz nekog horor filma. Ipak, kako nam nauka kaže, nikakava „đavolja rabota“ u izradu ovog drveća nije umešala svoje prste, već je reč o nemarnim paucima koji su tokom plavnog perioda reka bili prinuđeni da svoju nišu življenja penesu na visoke grane drveća i tako se zaštite od nadolazeće vode.

2. Zvezdana plaža, Maldivi

Ova predivna plaža koja noću izgleda kao zvezdano nebo u manjem formatu ipak nije scena iz nekog od Diznijevih filmova, već pojava prouzrokovana jednom vrstom fitoplanktona koji se u određenom vremenskom periodu pri izleganju izaziva takozvano ’bujanje vode’. Prizor je zaista neverovatan, te vam zaista zavidimo ukoliko ste imali prilike da lično prisustvujete ovom predivnom događaju.

  1. Tianzi planine, Kina

    Ove predivne planine smeštene u Hunanu u Kini prava su odlika scene iz popularnog filma Avatar. Ipak, Tianzi planine nisu nastale kao plod specijalnih efekata i mašte grafičkih dizajnera. Reč je o jednoj od najlepših svetskih destinacija koju turisti mogu obići žičarom, te joj se diviti iz visina.

  2. Salar de Ujni, Bolivija

Salar de Ujuni sa svojih 10.582m2 najveća je svetska slana ravnica na svetu, a smeštena je u Boliviji. Mesto gde se spajaju nebo i zemlja, dom je mnoštvu flamingosa, a sam obilazak ovog mesta je događaj koji se pamti do kraja života.

  1. Tunel ljubavi, Ukrajina

Ukrajinski tunel ljubavi jedno je od najlepših mesta za zaljubljene na svetu. Dug tri kilometra, tunel ljubavi predstavlja gustu šumu predivnog čistog vazduha kao i flore, a nacionalne legende o njemu i njegovim moćima u ljubavi gotovo su neograničene. Mladenci, ukoliko tražite savršenu lokaciju za medeni mesec, Tunel ljubavi je odredište koje vam preporučujemo!

  1. Kristalna pećina, Island

Gejziri vrele vode nisu jednino što Island može da nam ponudi. Na ovom predivnom ostrvu severne Evrope nalazi se najveća kristalna pećina na svetu, a njeno istraživanje je, kažu turisti koji su je obišli, nešto što čini naš život mnogo bogatijim. Predivni plavi kristali, malo hladnija klima i mnogo uživanja, šta više možete poželeti?

  1. Rudnik Naica, Meksiko

U meksičkoj državi Čivava nalazi se ovo magično mesto karaktera jednog naučnofantastičnog filma. Ipak, kao i sve u ovom tekstu, i ovo mesto je plod magične raznolikosti naše divne planete. Ne bi li zaista bilo sjajno obići ovaj rudnik?

  1. Roze jezero Hiler, Australija

Smešteno na Srednjem ostrvu u Australiji, jezero Hiler jedno je od prirodnih fenomena koje i danas muči naučnike. Naime, još od kada ga je 1802. godine otkrio Metju Flinders, uzrok njegove neobične boje još nije otkriven. Ipak, iako ne možemo znati od čega potiče njegova predivna boja možemo se diviti njegovoj plitkoj slanoj vodi i lepoti kojom zrači.

  1. Kanjon Antilopa, Sjedinjene Američke Države

Osim po često veoma lagodnom načinu života, Amerikanci su prepoznatljivi i po prirodnim bogatstvima svoje zemlje. Kanjon Antilopa samo je jedna od njih, a on, smešten istočno od grada Page u Arizoni, čini jedno od najlepših svetskih destinacija. Kanjon se sastoji iz dva dela, a na navaho jeziku ime gornjeg kanala je Tsé bighánílíní, što znači mesto gde voda prolazi kroz stene, a donji kanjon nazvan je Hazdistazí, što znači spiralni kameni lukovi.

Mycupoftea.
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter