Izvor:
08.05.2016 u 00:17
0

ŽELITE MIRAN ODMOR: Ovo je pravo mesto za vas (FOTO)

Ako ste poželeli da se odmorite od nepodnošljive gradske buke i saobraćaja onda je vaša sledeća destinacija Holandija.

Malo selo Giethorn (Giethoorn) u Holandiji veoma je jedinstveno, ovde nećete videti ni jedan jedini autobomil, autobus niti bilo koji oblik modernog prevoznog sredstva.

Ovaj idilični gradić, nekada poznat i kao ''Holandska Venecija'' nema puteva već samo kanale. Prevozno sredstvo je brodić i to je jedini način da se prebacite s jednog kraja grada na drugi. Ovde možete da osetite jedinstven ambijent tišine, opuštenosti i laganog života.

Ukoliko posetite ovaj mali gradić, videćete kako je moguće živeti ispunjen mirom, bez žurbe i u skladu sa prirodom.

Tišina. Lepota. Mir. Šta vam više treba? Pogledajte fotografije ovog prelepog sela i sigurno ćete poželeti da se istog trenutka preselite tamo.

Ovo selo je osnovano 1230. od strane grupe izbeglica sa juga koji su se pomerali ka severu tražeči nova mesta za život. Kada su stigli ovde oni su bili iznenađeni velikim brojem kozjih rogova koji su tu ostali, verovatno posle poplava. Zato se mesto i zove GietHorn – što u prevodu znači kozji rog.

Sve kuće se danas nalaze na različitim ostrvima koja su povezana sa 50 mostova ukupno.

Selo je postalo popularno zahvaljujući holandskom režiseru Bertu Hanstru koji je upravo ovde 1960. snimao svoj film.

Danas ovo mesti opsedaju turisti u potrazi za mirnim i zdravim odmorom jer postoji još jedna zanimljivost – svi brodovi koji se ovde koriste sa prevoz pokreću elektro motori – dizel motori nisu dozvoljeni.

HappyTv.rs
Foto: Wikipedia/ Giethoorn

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter