Izvor:
05.09.2019 u 11:00
0

GRAD DEVE: Ovo je najposećeniji grad na svetu!

Tajlandski glavni grad Bangkok na prvom je mestu najposećenijih gradova na svetu, ispred Pariza i Londona, prema godišnjem istraživanju MasterCarda.

Bangkok je najposećeniji grad na svetu četvrtu godinu za redom sa 22,8 miliona posetilaca. Pariz i London su na drugom i trećem mestu sa oko 19,1 miliona dolazaka, a sledi ih Dubai sa 15,9 miliona. Listu nastavljaju dva grada u jugoistočnoj Aziji, Singapur i Kuala Lumpur koji su zauzeli peto i šesto mesto. Prema istraživanju koje obuhvata 200 gradova, u prvih deset svrstali su se još Njujork, Istanbul, japanska prestonica Tokio i turski grad Antalija.

Broj međunarodnih posetioca u 200 gradova narastao je za 76 odsto u zadnjih 10 godina. Uprkos činjenici da je Bangkok više godina na vrhu popisa, tajlandski turizam beleži blaži pad dolazaka što nije nevažno u zemlji u kojoj se turizmom ostvaruje 12 posto prihoda.

Slabiji rast Kine uticao je na pad dolazaka kineskih turista u prvoj polovini godine. Ali, tu činjenicu delimično je nadoknadio povećan broj indijskih turista. Tajland očekuje oko 2 miliona indijskih turista u 2019. godini, predviđaju tajlandske turističke vlasti. S druge strane, ocenjuju da će Kina uvek biti snažno turističko tržište.

S obzirom na to da manje od 10 odsto kineske populacije ima pasoš, potencijal kineskog tržišta neće nikada izbledeti – rekao je izvršni direktor hotelske grupacije Minor Hotels Dilip Rajakrier.

Izvor: B92
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter