Izvor:
12.10.2019 u 19:54
0

LJUBAVNI BEG OD STVARNOSTI: MEDENI MESEC na PUSTOM OSTRVU

Ovo je tekst za one koji su baš rešili da ove godine stanu na ludi kamen i koji posle tog ludokamenovanja žele da se negde osame i uživaju u svojoj, tek krunisanoj ljubavi. Beg na udaljeno ostrvo često je prva asocijacija kad je reč o planiranju romantičnog, bračnog putovanja. Kad već birate, zaobiđite popularne atole i “egzotične” oaze masovnog turizma i potražite udaljeni arhipelag ili privatnu obalu samo za dvoje.

Arhipelag Kirimbas, Mozambik

Najbolji način da upoznate ovaj nenaseljeni egzotični arhipelag sastavljen od 32 koralna atola je plovidba starinskim jedrenjakom arapskog tipa, koji se često viđa u ovim vodama. Dopustite posadi da vas, uz zvuk vetra i punih jedara, proveze put ostrva gde su palme i kornjače jedini stanovnici. Svako veče uživaćete na drugoj usamljenoj peščanoj plaži, ješćete svežu ribu i kampovati na obali.

Ostrvo Tinare, Brazil

Grad Salvador ima dva miliona stanovnika. Na samo 90 minuta vožnje trajektom nalazi se savršeno mesto za beg – prelepe plaže, bez gužve. Tinare je mirno ostrvce sa mnogo palmi, bez saobraćaja i automobila. Čak će i vaše stvari iz luke prevesti kolicima. Na plažama se, u zavisnosti od interesa, mogu pronaći mesta za celovečernje žurke ili tihe trenutke.

Hanimun Ajlend, Kukova ostrva

I do ove fantastične lagune na jugu Tihog okeana najbolje je doploviti jedrilicom. Pritom se ne treba zaustaviti samo na ostrvu Aitutaki, najboljem mestu za ronjenje na ovom delu, nego i na romantičnoj peščanoj hridi okruženoj tirkizno plavim morem, nazvanoj upravo po medenom mesecu – Hanimun Ajlend. Dok se kupate, kapetan će vam pripremiti odličan riblji ručak, a možete se dogovoriti i da se na skrivenoj plaži “nasučete” tokom noći.

Ostrvo Vilson, Australija

Iako odlazak na ovo ostrvo, kao i smeštaj na njemu uopšte nisu jeftini, na njemu ćete, uz sav luksuz, shvatiti da bi bilo lepo preživeti brodolom. Ovaj mali deo velikog koralnoj grebena nudi smeštaj u šest šatora opremljenih sa bračnim krevetima i svime što vam je potrebno. Nalazi se usred nacionalnog parka, a poznat je i po kornjačama koje će vam praviti društvo na prijatnom, toplom pesku.

Ostrvo Algonkin, Kanada

Maštate da medeni mesec provedete u romantičnoj kanadskoj brvnari, uživajući uz otvoreni kamin i opori miris borova? Onda je Algonkin savršeno ostrvo za vas, jer se nalazi na sred jezera Kavavajmog u Ontariju i do njega se dolazi jedino kanuom. Osim uživanja u sauni, zajedničke trenutke možete provesti i sa losovima ili jedinstvenim pogledom na zvezdano nebo.

Stokholmski arhipelag, Švedska

Izađite iz zavodljivog Stokholma i kajakom za dvoje veslajte okolnim arhipelagom. Tako ćete, bez ičije pomoći, lako pronaći više od 30.000 ostrvca i hridi. Važan podatak je da je divlje kampovanje u Švedskoj potpuno legalno, pa možete potražiti bilo koju zanimljivu uvalu, u njoj podići šator i uživati.

Ostrvo Ikarija, Grčka

Santorini je najpopularnije grčko ostrvo za bračna putovanja. Bez obzira što je ostrvo prelepo, ono gubi draž zbog mnogo ljudi. Ako želite da doživite lep zalazak sunca na morskom horizontu, ali bez mnogo turista oko vas, posetite mirnu Ikariju. Do tog otstrva u Egejskom moru nije lako doći, ali upravo mu to daje na posebnosti. Osim u plažama i mediteranskim šumama, na Ikariji ćete sigurno uživati i u hrani i romantičnim, seoskim šetnjama.

Ostrvo Host, Hrvatska

Ostrvce Host je samo 120 metara dugačko i 36 metara široko. Pusto, šumovito ostrvo sa svetionikom koji nudi prijatan smeštaj, udaljeno je samo pet minuta brodom od ostrva Vis, što vam obezbeđuje izolaciju, ali i uživanje u bogatim vinskim i gastronomskim đakonijama. Mnogi ne znaju da je Host dobilo ime po engleskom kapetanu koji je kod Visa 1811. porazio moćnu Napoleonovu flotu.

Nataša Ilić/www.rokselana.com
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter