OVO SRBIJA NE SME DA PROPUSTI: Jedino na OVAJ način može poboljšati turizam! (FOTO)

 

Siti brejk putovanja su najzastupljenija zbog čega su efikasni obilasci na prvom mestu, a za to su ključni dogovori celog regiona.

Kineski turisti dođu na nekoliko dana na Balkan, obiđu Novi Sad, Beograd i Taru, nakon čega se zapute u Višegrad i dalji obilazak Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Zato je neophodna saradnja, jer ako već ne postoje organizovane kružne ture, potrebno je preporučiti i nametnuti turistima destinacije.

Kako je glasio i sam naziv ovogodišnje konferencije Turizma Srbije - "Partnerstvo za budućnost", učesnici su se saglasili da je saradnja između ministarstava, organizacija, agencija, ali i država jedini način da domaći turizam "doživi procvat".

- Region mora da nastupa zajedno - rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, a sa tim se saglasila i sekretar Udruženja za turizam privredne komore Srbije Tijana Maljković, koja je rekla da je jedina šansa promocije u prekookeanskim zemljama upravo saradnja regiona.

Druga vrsta turista su oni koji izvoje mesec dana za obilazak regiona, i tada žele da vide sve. To je, takođe, nešto o čemu se mora voditi računa, jer ako nema saradnje među turističkim organizacijama, turista će jednostavno otići. Ali ako, na primer, u info-centru u Beogradu, može da dobije bar osnovne informacije o ponudi Vrnjačke banje, a tamo opet informacije o drugim mestima u Srbiji, ili regionu, turizam će konstantno napredovati.

 

 

Izvor: 92putovanja
Foto: Arhiva

 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro