Izvor:
20.03.2017 u 10:09
0

UŠUŠKANO U OBLACIMA: Ovo je najviše selo u Evropi!

Selo Ušguli u Gruziji smešteno je na 2.191 metara nadmorske visine. Skriveno između predivnih planinskih predela, ovo najviše selo u Evropi oduzima dah turistima.

Ušguli se sastoji od četiri manja sela, a to su – Žibijani, Čvibijani, Čažaši i Murkmeli. Selo izgleda donekle zapušteno što ne čudi s obzirom na njegovu odsečenost od sveta, a u njemu vlada stari gruzijski, tradicionalan način života.

U Ušguliju živi oko 200 veoma gostoprimljivih stanovnika. Takođe postoji i škola, jer deca ne mogu da putuju do neke druge škole. Do sela se dolazi autom, a samo pravi avanturisti sedaju na bicikl kako bi posetili Ušguli.

Osim škole, u selu se nalazi i kapelica stara skoro 1.000 godina, a deo objekata je i pod zaštitom Uneska. Najkarakterističniji objekti su fortifikacione kule.

Selo je okruženo predivnim planinskim predelima, a sneg prekriva čitavu oblast oko 6 meseci godišnje.

Izvor:vesti-online.com
Foto:Twitter / Paul J Fearn

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter