Izvor:
17.05.2017 u 12:43
0

TRAŽITE IH BEZ USTRUČAVANJA: Ove STVARI možete da dobijete potpuno BESPLATNO u avionu!

Let avionom je najbrži, ali i najskuplji način putovanja u odnosu na železnički i drumski saobraćaj. U zavisnosti od luksuza, aviokompanije, tipa letelice i plana sedenja, izdvajaju se tri klase putovanja – ekonomska, biznis i prva klasa. Bez obzira na to, postoje stvari koje možete zatražiti kako biste let od tri sata lakše podneli.

Ovo su neke od pogodnosti, koje vam kabinsko osoblje može obezbediti i to potpuno besplatno.

Medicinski materijal

Pozovite stjuardesu i zatražite pomoć ako vam je potreban zavoj, led ili nešto protiv bolova. Avioni često imaju potrepštine iz prve pomoći, tako da vam može biti ukazana pomoća prilikom manjih nezgoda.

Topla čokolada

Od pojedinih kompanija možete zatražiti toplu čokoladu. Da dobro ste čuli, topla čokolade se služi tokom leta. Ovo je slučaj sa kompanijom Sautvest.

Antibakterijske maramice

Avioni su puni klica i bakterija kako ljudi sve više putuju. Slobodno možete da pitate stjuardesu za antibakterijsku maramicu, kako biste očistili prostor oko sebe.

Piće

Možda ste navikli da se tokom leta osvežite i popijete jednu plastičnu čašu soka. Ubudućete tražite da vam stjuardesa sipa celu konzervu. Pojedine avio kompanije služe i besplatan alkohol tokom leta. Ovo je uobičajena praksa kako za međunarodne rute, tako i lokalne letove. U zavisnosti od prevoznika nude se piva, vina i žestoka pića.

Grickalice

Shvatili ste da biste želeli nešto da pojedete tokom trosatnog leta, a to nije hrana koja se služi u avionu? Nije problem, kada se završi serviranje obroka, možete zatražiti grickalice ili videti šta još ima u ponudi.

Pogodnosti

Kompanije nude različite pogodnosti koje uključuju maske za spavanje, četkice za zube, čepove za uši, ali i penu za brijanje, losione ili češalj. Kako prenosi “Huffington Post”, avio Japanska kompanija nudi svojim putnicima papuče kako bi se ugodno osećali i ne samo to, već i da izaberu boju papuča.

Dadilja

Ako izuzmemo Etihad, ovde nije reč o dadilji u pravom smislu te reči, koja će se pojaviti pritiskom na dugme, ali tu je osobolje, koje može da vam pričuva dete kad poželite da odete do toaleta.

Zabava

Ne morate uvek da spavate tokom leta. Možete pogledati neki film, seriju, slušati muziku ili radio, odigrati omiljenu igricu i to sve potpuno besplatno.

Obilazak kokpita

Ponekad možete dobiti brzi obilazak kabine u kojoj se nalaze piloti, iako je zbog bezbednosti to zabranjeno. Obično se deca pitaju kako izgleda taj deo aviona, mada ima slučajeva kada su to tražili stariji. Sigurno nećete tražiti da vidite kokpit dok putnici ulaze i traže svoje mesta, već kada avion sleti.

Putovanje može biti mnogo zabavnija stvar i bez nervoze ako znate koga i kako da pitate. Imajte na umu da pojedine kompanije neke od ovih zahteva naplaćuju, zato se raspitajte pre nego krenete na put.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/daftynews, Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter