Izvor:
13.06.2016 u 16:43
0

GLEDAĆETE NA ŽIVOT DRUGAČIJE: Ovo su destinacije koje menjaju ljude nakon što ih posete (FOTO)

Jedan od najpoznatijih sajtova za putovanja 'World of Wanderlust' objavio je listu zemalja u koje je najbolje da putujete u svojim dvadesetim. Ukoliko u tim godina putujete u sledeće zemlje verovatno ćete iz doživeti na potpuno drugačiji način nego kada ih posećujte sa 40 ili više godina. Zamiljivo je da se i naš glavni grad našao na listi, ali i još neka mesta iz okruženja.

Pustinja Atakama, Čile

Kada razmišljate o najsuvljim svetskim mestima, verovatno vam ne pada na pamet Čile. Ali pogrešićete! San Pedro de Atakama je šarmantni mali grad koji se nalazi u centu pustinje Atakama. Ukoliko obilazite ovo mesto, znajte da će vam trebati najmanje 4 dana kako biste videli sva čuda prirode koja se nalaze u ovom regionu.

Kruger Nacionalni park, Južnoafrička republika

Većini je verovatno san da idu na safari u Afriku. Najlepše prizore ćete videti upravo u Kruger Nacionalnom parku: lavovi, zebre, žirafe, nosorozi i mnoge druge životinje… Ali, ukoliko ne želite da budete samo posmatrač i običan turista, možete da se prijavite i za volontiranje u ovom parku pa da provedete nekoliko nezaboravnih dana u bliskom susretu sa divljim životinjama koje inače možete samo da gledate na YouTube- u.

Transsibirska pruga kroz Rusiju

Može li biti nešto egzotičnije od putovanja vozom širom zemlje Rusije? Iako će vam biti ovo najduže putovanje vozom, to je nezaboravan i jedinstven način da upoznate jednu kulturu, da vidite sve lepote najveće zemlje na svetu i da jednostvano doživite pravi duh Rusije

Rejkjavik, Island

Iako je putovanje na Island prilično skupo, zaista vredi posetiti ovu zemlju i videti nešto potpuno drugačije u Evropi što je mnogo više od 'uzbudljivog putovanja'. Rejkjavik je predivan grad, neobičan, drugačiji, sa svojom jedinstvenom kuhinjom i veoma prijatnim ljudima. Svi koji ga posete Rejkjavik zovu ga svojim drugim domom.

Plitvička jezera, Hrvatska

Hrvatska brzo postaje destinacija broj jedan za sve ljubitelje putovanja, piše na ovom sajtu. Pored predivne obale i ostrva koja oduzimaju dah, da biste upoznali Hrvatsku izvan letnjih žarišta morate da zavirite i da nađete skrivene dragulje ove zemlje, a ima ih toliko da ćete se uvek vraćati ovoj zemlji.

Beograd, Srbija

Sajt navodi da je za ljubitelje putovanja Beograd omiljena destinacija. Uglavnom se teško odlučuju da se upuste u ovu avanturu, ali kada posete Beograd i upoznaju sve njegove čari postaju zaljubljenici u ovaj grad i uvek mu se vraćaju. Naročito mladi ljudi ne mogu da odole Beogradu zbog već nadaleko čuvenog noćnog života u našoj prestonici. Stranci ocenjuju i da je Beograd mnogo jeftin i da za novac koji izdvajaju dobijaju odlučnu uslugu.

Putovanje kroz Irsku

Najveći izazov za sve dvadesetogodišnjake, kojima se ova putovanja i preporučuju, jeste putovanje kroz Irsku. Saj vam savetuje da bez plana samo krenete, da uživate u lepotama Irske prirode, da ne mislite ni o čemu i ne brinete, već samo da se prepustite.

La Pas, Bolivija

Duh Latinske Amerika najbolje možete da doživite u Boliviji. Glavni grad Bolivije se nalazi na nadmorskoj visini od skoro 4 000 metara, što može već samo po sebi predstavljati veliki izazov za one koji nisu navikli na te visine. Ukoliko se upustite u obilaženje La Pasa biciklističkom stazom, krenite sa pripremama na vreme.

Ovde ćete na ulicama sigurno sresti ljude obučene u tradicionalnu nošnju koja je veoma živopisna. Oduševićete se!

Havana, Kuba

Mesto na kojem bi svi poželeli da se nađu ovog trenutka je sigurno Havana. Postoji bojazan da će posle skorašnjeg otvaranja Kube zapadnom svetu ona izgubiti svoj dosadašnji šarm i autentičnost, zato bi svi trebalo da je vide dok je još uvek u svom starom ruhu.

Indija

Kažu da se sa putovanja u Indiju niko nije vratio isti. Jedinstvena kultura, nezaboravna hrana… jedinstvena u svakom pogledu… jedna je Indija.

Istanbul, Turska

Dok šetate ulicama Istanbula, kao da se krećete kroz lavirinte, to ustvari i jeste jedna šetnja kroz vreme. Magične lampe, šarene ulične tezge na kojima se sve prodaje od igle do lokomotive, to je zaista svet za sebe koji jednostavno morate da doživite da biste znali o čemu vam pričamo.

Transilvanija, Rumunija

Ovaj sajt toplo preporučuje da posetite mali grad Brasov, koji se nalazi u Transilvaniji. Ovde ćete moći da otkrivate zamke i prelepe planine, a dok šetate tim stazama osećate se kao da ste u najlepšoj bajci. Ovakvo iskustvo nigde nećete doživeti!

HappyTv.tv
Foto: Pixabay, Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter