Izvor:
10.07.2017 u 19:06
0

PUTUJTE BEZBEDNO: Ovo su najsigurnija sedišta u autu, vozu i autobusu!

Kada putujete jedna od najvažnijih stvari je da se osećate sigurno kojom god vrstom prevoza da putujete.

Kada je u pitanju transport, u većini slučajeva razmišljamo o udobnosti tokom putovanja. Ipak, ne treba zaboraviti na bezbednost, jer svako vozilo ima mesta gde se najverovatnije neće povrediti u nesreći.

Auto

Sigurna sedišta: na zadnjem sedištu iza vozača i na sredini, jer je ovaj deo automobila najmanje deformisan u padu ispred prednje strane.

Opasne sedišta: pored vozača, jer u nezgodnom trenutku, vozač refleksno pokušava da izbegne sudar, a osoba koja sedi pored njega će biti u opasnosti.

Voz

Sigurna sedišta: bliže sredini kola. Bolje je da odaberete 5. ili 6. vagon, bliže sredini voza, pošto u sudaru prvi i zadnji vagoni ili se deformišu ili izlete iz šina.

Opasna sedišta: sedišta u pravcu putovanja, pošto je manje šanse da padnete kod naglog kočenja

Autobus

Sigurna sedišta: Krajnja sedišta u sredini autobusa, koja se nalaze u pravcu putovanja, budući da su prilično udaljena od vozača.

Opasne sedišta: prva dva redova sedišta često prođu kroz ogromni vetrobran. Isto važi i za mesta pored prozora i vrata. Zadnji red sedišta je opasan u slučaju udarca iza.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter