Izvor:
31.07.2017 u 15:50
0

SAMO ZA DVE OSOBE: Ovako izgleda NAJMANJI HOTEL na svetu! (VIDEO)

Na prvi pogled, najmanji hotel na svetu nije lako zapaziti. Iako ga karakteriše crvena boja fasade, zguran je između nekoliko većih zgrada u nemačkom gradu Ambergu.

Hotel Eh'häusl širok je tek 2,5 metra, a obuhvata površinu od 53 kvadratna metara zbog čega ga je Ginisova knjiga rekorda nazvala najmanjim hotelom na svetu.

Mini hotel u Ambergu obuhvata predvorje, mesto za sedenje i opuštanje, kupatilo, spavaću sobu i masažnu kadu.

U njemu mogu noćiti samo dve osobe, pa se zato nameće kao izvrsna ideja za medeni mesec ili romantični odmor.

Inače, Eh'häusl znači “venčana kuća”, a izgrađena je davne 1728. godine i bila je privremeno rešenje za parove koji su želeli da izgovore sudbonosno “da”.

U tadašnje vreme gradske vlasti su insistirale da mladenci moraju da imaju potvrdu o vlasništvu nekretnine pre venčanja, zbog čega se ova mini i jeftina kuća nametnula kao pristupačna ideja.

Hotel je 2008. godine u potpunosti obnovljen, a danas se iznajmljuje po ceni od 240 evra za noćenje. Najčešći gosti su mladenci i parovi koji žele tu da provedu svoju prvu bračnu noć, odnosno godišnjicu braka.

Izvor:b92.net
Foto:Youtube/ Amazing videos

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter