Izvor:
02.02.2018 u 15:53
0

OSTVARITE SAN: Kupite nekretninu na Siciliji za smo 1 evro, ali uz jedan uslov!

Ukoliko ste oduvek sanjali da imate kuću u malom italijanskom gradiću sada je to moguće.

Sada možete kupiti kuću u italijanskom gradiću Ololal za samo jedan evro i tako ispunite vaš dugogodišnji san. Nalazi se u brdovitom predelu Barbagije na mediteranskom ostrvu Sardinija. Na prodaju je na stotine kuća za samo jedan evro. Ovo nije prvi italijanski grad koji pokušava da obezbedi sebi opstanak, ali je prvi koji drži obećanje da će kuće prodavati za jedan evro. Pored svega, on privlači ljude i svojim istorijskim lokalitetima i lepotom predela.

Međutim, nekretnine dolaze sa jednom kvakom – 200 nekretnina koja se nalaze na prodaji su u teškom stanju i vlasnici se obavezuju da će ih u naredne tri godine srediti i u njih uložiti oko 25.000 evra.

Iza svega se krije pokušaj oživljavanja gradića kao on ne bi postao još jedan grad duhova. U poslednjih pola veka populacija se sa 2.250 smanjila na 1.300 ljudi sa jedva jednom bebom godišnje.

Ovo je najautentičniji i nepromenjeni deo Sardinije. Nekada prenaseljen danas leži na lavirintima prolaza i muralima prekrivenim trgovima koji su prazni od kako su mlađi stanovnici rešili da napuste ovo mesto i odu u veće gradove.

Neki od delova ovdašnje tradicije još uvek žive, piše edition.cnn.com. Lokalni pastiri i dalje prave izvrstan premijum kozji sir Casu Flore Sardo po kome je ova oblast i poznata.

Telegraf.rs
Foto: Youtube-printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter