DEVETI PUT ZAREDOM: Beč je grad sa najkvalitetnijim životom!

 

Glavni grad Austrije, Beč, po deveti put, "krunisan" je kao metropola sa najboljim kvalitetom života u svetu, dok se najnekvalitetnije živi u Bagdadu

Međunarodna konsultanstka agencija "Merser" došla je, po deveti put zaredom, do zaključka da se Beču najbolje živi i to bolje nego, u drugoplasiranom Cirihu ili trećeplasiranim Oklendu i Minhenu. 


 - Beč uverava pre svega zbog bezbednosti, odličnog gradskog prevoza, šarolikosti kulturnih i zabavnih ustanova -  navodi se u saopštenju "Mersera“. 

Među prvih deset gradova, kao i prošle godine, većinom se nalaze evropski gradovi. 

Od mesta šest do deset se nalaze Diseldorf, Frankfurt, Ženeva, Kopenhagen, Bazel, a na petom mestu je Vankuver i desetom Sidnej. 

Grad sa najlošijim kvalitetom života, kao i prethodnih godina je Bagdad. 

Studija poredi već dve decenije godišnje 231 velika grada na osnovu 39 kriterijuma iz ugla zaposlenih koji su iz druge zemlje upućeni na rad u taj grad. 

Među kriterijumima su politički, socijalni, ekonomski, ekološki aspekti, ali i ponuda u oblasti zdravstva i obrazovanja. 

Sa najvišom ocenom je "Merser" u Beču ocenio kvalitet vode, medicinsku negu, javni prevoz, škole, kanalizacioni sistem, kao i raznovrsatn kulturni život, i ponuda za provođenje slobodnog vremena. 

U skoro svim kategorijama je Beč dobio maksimalan broj bodova.

 

Izvor: Informer
Foto: instagram/bmiwelt_al

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost